Hajtós meccsen vereség a katalánoktól
Női futsal   |   Archívum   |   2015. május. 05., 20:57
Hajtós meccsen vereség a katalánoktól

Női futsalválogatottunk Győrben mérte össze erejét a katalán válogatottal barátságos mérkőzésen.

A női futsalválogatott a héten két mérkőzésen lép pályára a nemrégiben alakult, de remek játékerőt képviselő katalán női válogatott ellen, ezek közül az elsőt kedden kora este játszották le Győrben. Az újoncokat is bevető magyar csapat küzdelmes, hajtó meccset vívott ellenfelével, és bár végig méltó ellenfele volt a katalánoknak, a találkozó nagy részében rohannia kellett az eredmény után, a vendégek ugyanis a 11. percben vezetést szereztek, majd nem sokkal később növelték az előnyüket. A 16. percben Halászi Kinga a lécre bombázott távolról, a kipattanót Bernáth Csilla továbbította a kapuba, így alakult ki az 1-2-es félidei eredmény.

A második játékrész elején fölénybe kerültek a vendégek, és két gyors góllal sikerült elhúzniuk, a 24. percben már 4-1-re vezettek. Ezek után azonban a mi perceink következtek, sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést, és Csepregi Gabriella majd Halászi Kinga góljaival felcsillant a remény az egyenlítésre is, de az utolsó pillanatokban a vendégek megszerezték ötödik góljukat, és ezzel 5-3-ra megnyerték a találkozót.

- A mérkőzés nagyon kiegyensúlyozott volt, a katalán csapat azzal múlt felül bennünket, hogy a befejezéseknél jobban koncentrált, és amiből gólt lehetett szerezni, gólt is szerzett - mondta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi edző. - Az előrelépés szempontjából elengedhetetlen, hogy nálunk erősebb csapatokkal játsszunk, mert így tudunk igazán fejlődni, bízom benne, hogy a maihoz hasonló hozzáállással a katalánok elleni második mérkőzésen bravúrt ér el a csapat.

Magyarország-Katalónia 3-5 (1-2)
Magyarország: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Halászi Kinga, Szekér Anita, Csepregi Gabriella
Cserék: Torma Lilla, Szórádi Nikolett, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Dombai Nagy Anett, Radics Ágnes, Ganczer Hajnalka, Szalkai Kitti

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen
Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.

Futsal: a spanyolok érvényesítették a papírformát
Meccsbeszámoló
Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.