Jet-Sol Liga: kialakult a rájátszás végeredménye

2015. május. 11., 19:09   |    

Jet-Sol Liga: kialakult a rájátszás végeredménye

A Jet-Sol Liga rájátszásának utolsó előtti fordulójában kialakult a bajnoki helyezésekről döntő párharcok menetrendje.

Az aranyéremért, a bajnoki döntőben, az MTK Hungária FC és a Ferencváros csatázik, az első (és az esetleges harmadik) mérkőzésen a címvédő lesz a pályaválasztó. A bronzéremért az Astra HFC és a Dorogi Diófa meccsel, itt először a csepeliek játszanak hazai pályán. Az ötödik helyért a Viktória-Trend Optika FC és az 1. FC Femina találkozik, az első mérkőzés Szombathelyen lesz. Végül, a 7. helyért folyó párviadalt az Újpesti TE és a Szegedi AK-Boszorkányok vívja majd, rajt két hét múlva, Újpesten. Ennek a párharcnak a vesztese jövőre az NB II-ben szerepel majd, győztese pedig osztályozót vív az élvonalbeli tagságért az NB II feljutási rájátszásának második helyezettjével.

A rájátszás 5. fordulójában az MTK Hungária FC címvédőhöz, bajnokjelölthöz méltó magabiztossággal győzte le a legjobbak között továbbra is pont nélküli Dorogi Diófát. A legutóbbi hetekhez képest ezúttal „viszonylag” komplett összeállítással rukkolt ki mindkét edző, bár az MTK-ban Szőcs Réka és Pádár Anita továbbra is hiányzott, valamint Demeter Réka és az érettségiző Kaján Zsanett is a kispadra ült. Ennek ellenére, gyors góllal kezdte a meccset a hazai csapat, Herczeg Andrea tökéletes passzát Nagy Lilla értékesítette. A 7. percben még „csak” gólpasszt adó Herczeg húsz perccel később maga is gólt lőtt, ám mielőtt az MTK elhúzhatott volna, Fogl Katalin szépített.

Kettő-eggyel fordultak a csapatok, de a szünet után nem sokáig maradt ez az eredmény: a második félidőre beállt Kaján Zsanettnek nagyjából harminc, a pályán töltött másodperc kellett a gólhoz. Az ifjú maturandusz gólja beindította az MTK-hengert, Diószegi Fanni, Kaján Zsanett és Demeter Réka góljainak köszönhetően, a második játékrész első negyedórájának végére már 6-1-re vezetett a bajnokcsapat. A hajrában Pinczi Anita pontos szabadrúgása kozmetikázta a végeredményt. A minden tekintetben jobb MTK Hungária ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ám pürroszi győzelmet aratott: hónapokra elveszítette a tavasszal remek teljesítményt nyújtó, térdsérülést szenvedett Herczeg Andreát.

Meglepő első tíz percet, negyedórát játszott Csepelen az Astra HFC és a Ferencváros. Annak ellenére, hogy a vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, az Astra kezdett bátrabban, tartózkodott többet az ellenfél térfelén és alakított ki helyzeteket – már-már ziccereket. A 9. percben azután egy kontratámadás végén Mosdóczi Evelin átemelte a labdát a kifutó Kovács Klaudia fölött, majd azt Kakuszi Adrienn a gólvonal „környékéről” húzta vissza a mezőnybe – Balogh Tünde asszisztens gólt jelzett.
A Fradi vezetése után az Astra továbbra is sokat tartózkodott az ellenfél térfelén, úgy tűnt, a zöld-fehérek már a bajnoki döntőre gyakorolva szervezik játékukat, és ez a támadójáték rovására ment. Kevés volt a helyzet, az ötlet, a vállalkozó kedv, de a szünet utáni negyedik percben a góllövőlistán Pádár Anita mögött már „csak” öt góllal álló Mosdóczi Evelin mégis növelte a vendégcsapat előnyét: potyagóllal, távoli, bal oldali szabadrúgását Kovács Klaudia bevédte.

Ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs, az Astrában nem volt annyi, hogy kétgólos hátrányt ledolgozzon – illetve, egy gólt sem sikerült szereznie Dombó János csapatának. Sőt, a 72. percben a Ferencváros tovább növelte előnyét, méghozzá ezúttal szép találattal: már Szabó Dorottya okos emelése is gólt érdemelt volna, de a labda kipattant a keresztlécről, és a továbbra is roppant eredményes Ebere Orji közelről, látványos mozdulattal állította be a 3-0-ás végeredményt.

Szegeden az első helyzet a hazai „Boszorkányok” előtt adódott, Zimányi Kovács Anikó lövését azonban védte Egyed Barbara, a Viktória-Trend Optika FC kapusa. A mérkőzés annyiban hasonlított a két csapat legutóbbi, szombathelyi találkozójára, hogy a SZAK most is sokáig jól tartotta magát, most is Heike Manhart törte meg a gólcsendet, most is többgólos Viktória-győzelem lett a vége és a SZAK most sem szerzett gólt. Az osztrák középpályás a 14. percben, egy szabadrúgás a szabadrúgás utáni kavarodást kihasználva juttatta előnyhöz csapatát, majd hosszú pauza után az utolsó húsz percre pályára lépett Dömsödi Petra növelte a vendégek előnyét. A 3-0-s végeredményt a látványos gólt lövő, Ferencsik Evelin passzát sarokkal maga elé tevő Siklér Kinga állította be, kevéssel a lefújás előtt.

Az Újpesti TE elveszítette az esélyét arra, hogy az utolsó fordulóban megmeneküljön a kiesés veszélyétől – nem tudta legyőzni az 1. FC Feminát. A két szomszédvár, a rákospalotai és az újpesti csapat mérkőzéseinek eredménye szinte számítógéppel „tervezhető”: a szezonban játszott négy meccsükből három 1-1-re végződött, illetve egyszer a Femina győzött 1-0-ra. A kevés gól is prognosztizálható: a Femina az egész bajnokság során egyszer lőtt kettőnél több gólt, de az UTE is csak kétszer – legutóbb november 15-én. Ezúttal is sokáig érintetlenek maradtak a kapuk. Egy óra „góltalanság” után Burján Nóra juttatta előnyhöz a Feminát – az UTE a lefújás előtti pillanatokban tudott ugyan egyenlíteni, de Mátyás Noémi góljának a bajnoki sorrend szempontjából nem volt már jelentősége.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 5. forduló

Felsőház
Astra HFC – Ferencváros 0-3 (0-1)
MTK Hungária FC – Dorogi Diófa 6-2 (2-1)

Alsóház
Szegedi AK-Boszorkányok – Viktória-Trend Optika FC 0-3 (0-1)
Újpesti TE – 1. FC Femina 1-1 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS