Női U19: fölényes győzelem Szlovákiában

2015. május. 11., 21:44   |    

Női U19: fölényes győzelem Szlovákiában

Turtóczki Sándor csapata 4-1-re legyőzte a házigazda szlovákokat a Dunajská Lužnán rendezett felkészülési mérkőzésen.

Női U19-es válogatottunk április végén veretlenül zárt egy UEFA Development Tornát Romániában, majd egy rövid pihenő után, a héten ismét összejött a csapat két nemzetközi mérkőzésre. A mieink hétfőn Szlovákiában léptek pályára egy határmenti felkészülési mérkőzésen, amelyet elsősorban remek első félidei teljesítményünknek köszönhetően 4-1-re nyertünk meg a hazaiak ellen.

Az első magyar gólt Krascsenics Petra szerezte a 9. percben, nem sokkal később Farádi-Szabó Edina is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a 44. percben Krascsenics ismét bevette a hazai kaput. Az első játékrészben a szlovákok alig jutottak el a tizenhatosunk közelébe, a magyar válogatott a gólokon kívül is több veszélyes helyzetet kialakított, a 3-0-ás félidei eredmény a házigazdák számára volt hízelgő.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a találkozó, a szlovákok enyhe labdabirtoklási fölényt is kialakítottak, de helyzetekig ritkán vitték az akcióikat. A 71. percben szépítettek ugyan, de a felzárkózásra nem volt esélyük, sőt, a 86. percben Krascsenics Petra megszerezte saját maga harmadik, a magyar válogatott negyedik gólját, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A két csapat szerdán 13.00 órától ismét megmérkőzik egymással, ezúttal a határ innenső oldalán, Lipóton.

- Az első félidőben nagyon jól teljesítő csapat volt a pályán, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, ebből hármat értékesítettünk is - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak. - A második félidőben mezőnyfölénybe kerültek ugyan a hazaiak, de érdemi gólszerzési lehetőségeik nem adódtak. Ekkor már érezhető volt a frissesség hiánya a játékosokon, a hétvégi bajnoki mérkőzések még benne voltak a lábakban. Az összképpel elégedett vagyok, a lányok megmutatták mentális erejüket, az 1998-as születésű játékosok is egyre inkább beilleszkednek a csapatba, a mostani teljesítmény alapján bizakodva készülhetünk tovább az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre. Szerdán, hazai pályán szeretnénk bebizonyítani, hogy nem csupán egy "kicsúszott" eredmény volt a mai, és újabb győzelemmel zárni az összetartást.

Szlovákia-Magyarország 1-4 (0-3)
Magyarország: Mészár Krisztina - Madarassy Kitti, Vicai Katalin, Turányi Lilla (Bokor Adrienn, 74.), Szabó Dorottya - Németh Napsugár (Grúber Brigitta, 46.), Kocsán Petra - Krascsenics Petra, Farádi Szabó Edina (Krascsenics Csilla, 74.), Magyarics Zoé (Andriska Renáta, 46.) - Kós Petra (Szakonyi Emese, 66.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS