Európai érdekképviseletek tanácskoztak az MLSZ-székházban

2015. május. 13., 14:30   |    

Európai érdekképviseletek tanácskoztak az MLSZ-székházban

Hétfőn a labdarúgók szerződésének minimál követelményeiről tartottak értekezletet az MLSZ Székházban.

A tanácskozáson megjelentek az UEFA, a FIFPro (Játékosok Nemzetközi Érdekvédelmi Szervezete), illetve annak magyar tagja a HLSZ képviselői, részt vettek továbbá az ECA (Európai Klub Szövetség) és ECA-tag magyar sportszervezetek (DVSC, FTC, Honvéd FC és Videoton FC) képviselői.

Az értekezlet a tavaly márciusban tartott hasonló témájú összejövetel folytatása volt, amelynek során áttekintették, hogy a labdarúgók szerződéseinek minimálkövetelményeivel kapcsolatos szabályzatmódosításnak mik voltak a tapasztalatai az elmúlt egy évben, illetve tárgyaltak arról is, hogy ezen követelmények alkalmazhatóak lesznek-e a jövőben egy, a sztenderdeknek teljes mértékben megfelelő játékosszerződés formájában.

Az érdekképviseletek konkrét ígéretet tettek arra, hogy Európában már használatos mintaszerződésekkel, valamint a tapasztalatok megosztásával segítik a projekt megvalósulását. A tanácskozás résztvevői abban állapodtak meg, hogy az MLSZ segítségével a sportszervezetek és a játékosok képviselői júniusban megkezdik a tárgyalásokat a sztenderd játékosszerződésről, amelynek bevezetése 2016. januártól várható.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS