U20-as vb: Bernd Storck kijelölte az utazó keretet

2015. május. 15., 14:49   |    

U20-as vb: Bernd Storck kijelölte az utazó keretet

Hivatalossá vált az U20-as világbajnokságra utazó magyar válogatott keret 21-es névsora.

Az U20-as válogatott tagjai vasárnaptól péntekig edzőtáboroztak Telkiben, majd a heti munka végeztével az együttes szakvezetője, Bernd Storck sportigazgató kijelölte a vébére utazó 21 fős hivatalos keretet. A héten Telkiben edzőtáborozó 26 játékosból öten nem lesznek benne a nevezett csapatban, de közülük csak hárman nem utaznak ki a világbajnokságra, ketten tartalékként felülnek az új-zélandi repülőre, és szükség esetén (ha egy kerettag megsérül, a szabályok lehetőséget adnak a cserére) a vb alatt bekerülhetnek a hivatalos keretbe.

A hétvégi bajnoki fordulót követően a kerettagok visszatérnek Telkibe, ahol hétfőn Bernd Storck még tart egy utolsó sajtónyilvános edzést a játékosoknak. A csapat kedden délután indul el Új-Zélandba, és 28 órás utazást követően érkezik meg New Plymouth városába, ahol a csoportmérkőzéseit játssza.

Az U20-as vébén 1995. január 1-je után született labdarúgók szerepelhetnek, a magyar keretben azonban több 96-os születésű, két 97-es születésű, sőt, Demjén Patrik személyében egy 98-as születésű labdarúgó is helyet kapott.

- A jövő csapatával utazunk el Új-Zélandra, olyan labdarúgók is kerettagok lettek, akik még évekig az utánpótlás-korosztályokban futballozhatnak - mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A keretbe kizárólag az edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítmények, valamint az összetartásokon látott hozzáállás alapján lehetett bekerülni, senkinél sem figyeltem, hogy milyen bajnokságban vagy melyik klubban játszik. Készen állunk a feladatra, jól sikerültek az összetartásaink és a felkészülési mérkőzéseink, ugyanakkor még nem nevezném százszázalékosnak a csapat állapotát. Az erőállapoton még szeretnénk javítani, ezen kívül taktikai finomhangolásra és néhány konkrét elem begyakorlására van szükség, hogy a végleges stílusunk kialakuljon. Örülök, hogy a szövetség jóvoltából két plusz játékost is kivihetünk, akik a szabályok értelmében adott esetben bekerülhetnek a csapatba. Úgy gondolom, ha ők végül nem is lépnek pályára a mérkőzéseken, a vb-jelenlétük is nagyban segítheti a fejlődésüket. Bár Új-Zélandra nem jöhet velünk minden kerettag, aki a csapattal dolgozott az elmúlt időszakban, de a köszönet nekik is jár a válogatottnál végzett munkájukért.

DSC_9943|

A magyar válogatott kerete (a név előtt a vb-n használt hivatalos mezszámmal)

Kapusok:

1 Székely György (Újbuda)
12 Horváth Dániel (Győri ETO)
16 Demjén Patrik (MTK Budapest)

Védők:

2 Osváth Attila (SZTK-Erima)
3 Tamás Krisztián (Slavia Praha)
4 Kecskés Ákos (Atalanta)
5 Lenzsér Bence (Paksi FC)
15 Talabér Attila (MTK Budapest)
21 Forgács Dávid (Atalanta)

Középpályások:

6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
8 Vida Máté (Vasas)
10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás)
13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
17 Nagy Ádám (Ferencváros)
18 Berecz Zsombor (Vasas)
20 Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók:

9 Mervó Bence (Győri ETO)
11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia)
14 Nagy Dominik (Ferencváros)
19 Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City), Korozmán Kevin (Ferencváros)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS