A Vasas feljutott az NB I-be

2015. május. 16., 23:55   |    

A Vasas feljutott az NB I-be

A Merkantil Bank Liga hétvégi fordulójában az angyalföldi együttes matematikailag is bebiztosította feljutását az élvonalba.

Az angyalföldiek nagyszerű tavaszt futnak, zsinórban hetedik bajnokijukat nyerték meg, méghozzá fölényesen, 6-0-ra a kiesés rémétől fenyegetett Csákvár ellen. A nagy riválisok azonban hibáztak, a Gyirmót nagy meglepetésre otthon kapott ki a Soprontól, első idei bajnoki vereségét elszenvedve. A Békéscsaba pontszámban beérhette volna a győrieket, de csak egy 0-0-ás döntetlenre futotta erejéből a Szeged ellen. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül a Vasas feljutott az élvonalba, míg a második feljutó helyért továbbra is nagy a harc a Gyirmót és a Békéscsaba között (és még az is előfordulhat, hogy a bronzérmes is az OTP Bank Ligában folytathatja).

Izgalmasan alakul a harc az alsóházban is. A Kaposvár a Soroksártól elszenvedett hazai vereségével gyakorlatilag kiesőnek tekinthető, és lélekben az Ajkán 4-0-ás vereséget szenvedő Cegléd is elbúcsúzhat az NB II-től. A nemrég még kilátástalan helyzetben lévő, de Feczkó Tamás vezetőedző kinevezése óta megtáltosodó Balmazújváros ismét nyert, ezúttal a ZTE-t gyűrte le, és már csak egy pont választja el a 13., más bennmaradó helytől. A Balmazújváros az edzőváltás óta eltelt 9 fordulóban 18 pontot szerzett, az azt megelőző 19 bajnokin mindössze 10-et.

Az utolsó két körben még hét csapatnak van félnivalója a kiesés szempontjából, a nyolcadik helyezett Ajka sem érezheti biztonságban magát.

Merkantil Bank NB II, 28. forduló:

Ajka – Cegléd 4-0
G.: Császár 12., Sowunmi 55., Zámbó 65., Major 74.

Vasas – Csákvár 6-0
G.: Ferenczi 2., 29., Debreceni 6., Grúz 58., Vida 85., Remili 90.

Békéscsaba – Szeged 0-0

Gyirmót – Sopron 0-1
G.: Horváth P. 34.

Kaposvár – Soroksár 1-3
G.: Fejős 14. ill. Lovrencsics 4., 40., Hodgyai 77.

Szolnok – Szigetszentmiklós 1-0
G.: Vári 53.

Mezőkövesd – Siófok 1-2
G.: Bajzát 54. ill. Gárdos 56., Andorka 94., 11-esből

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - ZTE FC 2-0
G.: Mijatovic 33., Batarelo 46.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS