Amatőr Kupa: nagyot küzdve aranyérmes a Sajóbábony

2015. május. 20., 17:16   |    

Amatőr Kupa: nagyot küzdve aranyérmes a Sajóbábony

Kora délután az esti Magyar Kupa-döntő színhelyén, a Groupama Arénában rendezték meg az Amatőr Kupa fináléját. A Sajóbábony hátrányból felállva, a mérkőzést 10 emberrel befejezve 2-1-re győzött a Jászapáti ellen.

Az idei évben az 51. alkalommal rendezték meg a Magyar Kupa-sorozatban legtovább jutó amatőregyüttesek számára kiírt Amatőr Kupa-döntőt. Míg tavaly két Pest megyei csapat lépett pályára a fináléban (a Pilis 2-1-re legyőzte a Biatorbágy együttesét), addig idén két keleti gárda mérkőzik meg a serlegért: a Borsod megyei Sajóbábony és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei elsőosztályban vitézkedő Jászapáti. Mindkét együttes a Magyar Kupa főtáblájának 3. köréig jutott el, ahol élvonalbeli együttesekkel szemben búcsúzott: a bábonyiak a szomszédos DVTK-tól, a jászságiak az MTK-tól kaptak ki.

A nagyobb rutin a jászapátiak mellett szólt, több korábbi NB I-es és NB II-es játékos is erősítette csapatukat. Kotula László együttese jobban is kezdte a mérkőzést, már a 6. percben megszerezte a vezetést: egy szögletet követően Szakali Tibor fejelt a hálóba (0-1). A bábonyiak gyorsan túltették magukat a gyors kapott gólon, és a 31. percben kiegyenlítettek, Tóth Tibor szabadrúgásból lőtt a kapuba, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (1-1).

amator13|

A második félidőben is viszonylag hamar esett egy gól, ezúttal a Sajóbábony szerzett előnyt, Nyeste János volt eredményes (2-1). A 73. percben a borsodiak 10-esét, Tóth Istvánt kiállította a játékvezető, de a Jászapáti nem tudta kihasználni az emberelőnyt, sőt, a nagyobb lehetőségek a kontrázó bábonyiak előtt adódtak. A végére elfáradt a Jászapáti, nem is tudta begyötörni az egyenlítő találatot, a Sajóbábony 2-1-re nyert, és megszerezte az Amatőr Kupát.

A győztesnek járó trófeát, és az aranyérmeket Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja és Studniczky Ferenc, a Versenybizottság elnöke adták át.

Amatőr Kupa, döntő:
Sajóbábony-Jászapáti 2-1 (1-1)
Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Tóth Tibor (30.), Nyeste János (52.), ill. Szakali Tibor (6.)

A Sajóbábony Amatőr Kupa-aranyérmes csapata:

Jakab Norbert, Tóth István, Tóth Tibor, Molnár Csaba, Hronyecz Norbert, Nyeste János, Balogh Dénes, Sebők Balázs, Bazsányi Péter, Erdei Nagy Norbert, Tátrai Gergő, Árkovics Gergő, Vajda Ákos, Titkó Gergő, Nagy Dávid, Erdei-Nagy Patrik


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS