Pályakarbantartási konferenciát rendeztek Telkiben

2015. május. 22., 14:34   |    

Pályakarbantartási konferenciát rendeztek Telkiben

Május 19-20-án a nemzetközi és a hazai labdarúgó-szövetség közös szervezésében FIFA szakmai napokat rendeztek Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában az élőfüves pályák karbantartásáról.

A szakmai előadást és gyakorlati oktatást is magában foglaló kétnapos program témája az élőfüves pályák megfelelő karbantartása és a szakszerű karbantartást segítő mérések lefolytatása volt. A workshop résztvevőinek nemzetközi szakemberek tartottak prezentációkat, köztük Allen Moore, a FIFA programvezetője. A FIFA frissen indított programjába tavaly a finn, az azeri, a hongkongi és a szingapúri szövetség került be, ebben az évben csatlakozott hozzájuk Mexikó, India és Magyarország.

A külföldi előadók ismertették a tökéletes pálya kritériumait, valamint bemutatták a pályák felmérésének módjait, szempontjait. A gyakorlati napon a pályakarbantartáshoz szükséges eszközök bemutatására került sor. A kétnapos workshopon szinte az összes első- és másodosztályú klub képviseltette magát, de a jövőben nyolc helyszínen (Felcsút, FTC, Telki, DVTK, Videoton FC, Dunaujváros, Gyirmót, Csákvár) kiemelt figyelmet fordítanak a FIFA-programjára, és a következő egy évben havonta adatot szolgáltatnak a nemzetközi szövetségnek pályáik állapotfelméréseiről, a FIFA munkatársai pedig rendszeres időközönként Magyarországra látogatnak, tesztelni a pályákat, ellenőrizni a felmérési eredményeket.

- Azért vetődött fel az igény a konferenciára, mert itthon kevés a képzett, megfelelő tudással rendelkező pályakarbantartó szakember, illetve a klubok nem fordítanak kellő energiát a pályakarbantartásra, ezért sok helyen a pályák minősége elmarad az elvárttól - fogalmazott Czuppon Péter, az MLSZ Telki edzőközpontjának ügyvezető igazgatója. - A hazai szakemberek részéről komoly érdeklődés mutatkozott a program iránt, a résztvevők nyitottak voltak az új információkra, és olyan azonnal felhasználható tudásra tettek szert, amivel jelentős javulást érhetnek el szakterületükön.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS