Karnyújtásnyira az NB I-től a Békéscsaba

2015. május. 23., 19:50   |    

Karnyújtásnyira az NB I-től a Békéscsaba

A viharsarkiak feljöttek a második helyre a Merkantil Bank NB II 29. fordulójában, és egyetlen győzelemre vannak az élvonaltól.

Az utolsó előtti fordulót rendezték a másodosztályban a hétvégén, és bár az aranyérem sorsa eldőlt, valamint több csapat is bebiztosította bennmaradását, több kérdés is nyitott maradt a záró kör előtt. A Vasas a feljutás kiharcolása után egy héttel a bajnoki aranyat is megszerezte, miután 3-3-as döntetlent játszott a Sopron otthonában, míg a Gyirmót ugyancsak 3-3-as döntetlent ért el Mezőkövesden.

A fordulót a második helyről váró gyirmótiaknak a mezőkövesdi bajnokijuk végén az egy pontnak is örülniük kellett, miután a meccs első félórájában háromgólos hátrányt szedtek össze. Sisa Tibor együttese felállt ugyan a padlóról, de hiába játszott döntetlent, könnyen lehet, hogy az elvesztett két ponttal lemarad az NB I-ről. A Békéscsaba ugyanis 2-0-ra győzött a Soroksár ellen hazai pályán, és pontszámban utolérte, és több nyert meccsével meg is előzte a tabellán a gyirmótiakat. Amennyiben a viharsarkiak jövő héten megnyerik a Cegléd elleni hazai bajnokijukat, akkor - az NB I-től való több mint 10 éves távollét után - készülhetnek az OTP Bank Liga 2015-2016-os idényére.

A kiesés elkerüléséért még nagy csaták várhatóak az utolsó fordulóban. A tavasszal remeklő Balmazújváros pénteken 3-1-re győzni tudott Csákváron, így az 1. forduló után először nem áll kieső helyen a tabellán. A csákváriak ugyanakkor nagyon közel kerültek a kieséshez, de ha az utolsó fordulóban nyernek Ajkán, még elkerülhetik a búcsút.

A 29. fordulóban vereséget szenvedett, ezért még izgulhat a Siófok és a Soroksár, de ha mindketten nyernének az utolsó fordulóban esélyesebb riválisuk otthonában (a Siófok Gyirmóton, a Soroksár Szolnokon), és a Csákvár is három pontot szerezne, még a Balmazújváros is visszacsúszhat a kieső helyre. A Cegléd nyerni tudott a sereghajtó Kaposvár ellen, de bennmaradására már csak matematikailag van esély - nem elég a három pont Békéscsabáról és a Siófok veresége, ezek mellett gólkülönbségén nyolc góllal kellene javítania a Balaton-partiakéhoz képest.

A 29. forduló eredményei:

Mezőkövesd – Gyirmót 3-3
G.: Molnár G. 3., 14., Takács P. 30., 11-esből, ill. Szeles (öngól) 45., Cseri 55., Bobál G. 91.

Csákvár – Balmazújváros 1-3
G.: Gajdos 34, ill. Papp 48., Batizi-Pócsi 65., Vachtler 94.

Cegléd – Kaposvár 2-1
G.: Kormos 23., Koós 72., 11-esből ill. Faggyas 78.

Siófok – Szigetszentmiklós 1-2
G.: Horváth A. 25. ill. Hevesi-Tóth 49., Puskás 92.

Sopron – Vasas 3-3
G.: Kapacina 30., Erdélyi 49., Eszlátyi 69., 11-esből ill. Czvitkovics 27., 36., Ádám 94.

Szeged – Szolnok 2-1
G.: Oláh 49., 67. ill. Vári 51.

Békéscsaba – Soroksár 2-0
G.: Birtalan 61., Szilágyi 85.

Zalaegerszeg – Ajka 2-0
G.: Daru 54., Délczeg 86.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS