Tischler négy gólja kevés volt a pontszerzéshez

2015. május. 23., 20:57   |    

Tischler négy gólja kevés volt a pontszerzéshez

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján az Újpest 9 gólos meccsen szerezte meg sorozatban hatodik győzelmét. A Lombard Pápa már nem végezhet bennmaradó helyen, a Haladás vereségével a másik kieső pozíció az utolsó fordulóban dől el.

Puskás Akadémia - Újpest FC 4-5 (3-2)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Tischler a 6., Tischler a 18., Tischler a 45., Tischler a 66., ill. Heris a 11., Andrics a 12., Andrics az 53., Kelic (öngól) a 69., Nego a 79. percben

A bajnokság hajrájában egyik csapat sem harcol komolyabb tétért, ezért mindkét fél felszabadultan játszhatott a felázott, tócsákkal tarkított pályán. Ez meglátszott a gólok számán is, a 18. percben már 2-2 volt az állás: előbb Tischler révén a hazaiak szereztek vezetést, majd Heris és Andrics góljával fordított az Újpest, de Tischler csakhamar egalizált. A Puskás Akadémia csatára az előző fordulóban mesterhármast ért el, és ezt a teljesítményét már a 45. percre megismételte, ekkor szerzett ismét előnyt a házigazdáknak. A második félidőben sem hagyott alább a góllövési kedv, Andrics egyenlített, majd a 66. percben Tischler saját és csapata negyedik góljával visszavette az előnyt az akadémistáknak. A meccs utolsó negyede azonban az Újpesté volt, a lila-fehérek előbb Kelic öngóljával egyenlítettek, majd Nego találatával megszerezték a győztes gólt is, ezzel alakult ki a 4-5-ös végeredmény.

MTK Budapest - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Torghelle a 35., Torghelle a 87. percben

A Haladás számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, Mészöly Géza együttese ugyanis még küzd a bennmaradásért, és egy esetleges sikerrel be is biztosíthatta volna azt. Az MTK azonban túl nagy falat volt a vasiak számára, a kék-fehérek a visszafogottabb első félóra után a 35. percben vezetést szereztek (Horváth lövése után a kapufáról kipattant a labda, a jól érkező Torghelle Sándor pedig az üres kapuba továbbított), és magabiztosan tartották az előnyt. Az MTK a meccs hajrájában bebiztosította győzelmét, a csereként beállt Gera Dániel szépen játszotta át védőjét, majd hajszálpontos beadása után Torghelle közelről a hálóba passzolt (2-0). A kék-fehérek még esélyesek az ezüstéremre, a Haladásnak az utolsó fordulóban kell bebiztosítania a bennmaradást.

Győri ETO - PMFC-Matias 3-0 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs
Gólszerző: Priskin a 45., Pátkai a 88., Priskin a 90. percben

A pécsiek a 12. percben vezetést szerezhettek volna, de a Kővári Róbert lerántásáért megítélt büntetőt Márkvárt Dávid nem tudta értékesíteni, Jaroslav Cellar kapus védett. A győriek helyzetekkel, köztük egy Windecker-kapufával válaszoltak, majd a szünet előtt néhány másodperccel a vezetést is megszerezték, Pátkai Máté és Priskin Tamás összjátéka végén a utóbbi 12 méterről a kapu közepébe lőtt (1–0). A második félidő elején a pécsieknek megvoltak a lehetőségeik az egyenlítéshez, de nem sikerült élniük velük. A 88. percben Pátkai tört kapura, majd 10 méterről, a kapu közepébe helyezett (2-0). A 90. percben a Windecker ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Priskin váltotta gólra, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Lombard Pápa - Paksi FC 0-4 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Kecskés a 18., Haraszti a 30., Vági a 64., Hahn a 84. percben

A 18. percben vezetést szereztek a paksiak, Vági András tette le a labdát Kecskés Tamásnak, aki jó 20 méterről a léc alá bombázott (0-1). A hazaiak a 30. percben közel jártak az egyenlítéshez, de a kapufa megmentette a Paksot, négy perccel később pedig újra Csertői Aurél együttese örülhetett gólnak, Haraszti Zsolt közel 30 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapu jobb oldalába (0-2). A folytatásban hitehagyottá vált a Pápa, és a 64. percben biztossá vált a paksiak győzelme, Haraszti lövését követően Vági András gyűjtötte be a kipattanót, és 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (0–3). A 84. percben beállította a 0-4-es végeredményt a Paks, Hahn János tört kapura, és 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-4). Vereségével a Pápa már biztosan kieső helyen zárja a bajnokságot.

Nyíregyháza - DVTK 1-2 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Fodor a 16., ill. Grumics a 77., Boros a 90. percben

Az első félidőben aktívabb volt a hazai együttes, és sikerült is előnyt szereznie, a 16. percben egy jobb oldali szögletet követően kétszer is nagyot védett Antal Botond, de a DVTK nem tudott felszabadítani, harmadszorra pedig nem hibázott a Szpari, Fodor Ferenc fejelt a kapuba Kosztics íveléséből (1-0). A második félidőben fölényben játszott a DVTK, és a 77. percben ennek meglett az eredménye: Okuka adott be jobbról, középen Miroslav Grumics megelőzte védőjét és 6 méterről, estében a kapu közepébe továbbított (1-1). Bár Antal kapusnak többször is nagyot kellett védenie a hajrában, végül a vendégek a hajrában megszerezték a győztes találatot is, az első NB I-es meccsén csereként beállt Boros Gábriel egy kontra végén 8 méterről, ballal lőtt a kapuba Koman Vladimir átadását követően (1-2).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS