Kupaarany után bajnoki ezüstöt szerzett a Ferencváros

2015. május. 24., 20:31   |    

Kupaarany után bajnoki ezüstöt szerzett a Ferencváros

Vasárnap két mérkőzést játszottak az OTP Bank Ligában: az aranyérmet már megszerző Videoton FC a Kecskemétet, az ezüstjét ezen a mérkőzésen bebiztosító Ferencváros a Honvédot győzte le 1-0-ra hazai pályán.

Videoton FC - Kecskeméti TE 1-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerző: Trebotic a 29. percben

Már az első percben elhibázott egy nagy helyzetet a Vidi, és a folytatásban is veszélyesebb volt a vendégeknél, a 12. percben mégis a KTE juthatott volna vezetéshez, ha a Kitl lövése utáni hazai kezezésért megítélt büntetőt Bebeto belőtte volna. De a gyenge lövést Calatayud hárította, így a 29. percig maradt a 0-0. Ekkor egy hazai szöglet után Dinko Trebotic 20 méteres, nem túl erős lövése után talált utat a kapuba a labda (1-0). A 40. percben növelhette volna előnyét a Vidi, de Feczesin Róbert a kapu mellé lőtte az Ivanovksi lerántásért megítélt büntetőt. A második félidő kevés izgalmat hozott, a legközelebb Feczesin került a gólszerzéshez, de lövése után a kapufa megmentette a góltól a KTE-t.

Ferencváros - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Somália a 43. percben

A Honvéd nem ijedt meg a friss kupagyőztes Fraditól, és bátor játékkal lepte meg a Groupama Arénában tétmeccsen még veretlen hazaiakat. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a szünet előtt végül a Ferencváros használt ki egyet, egy szöglet után Somáliához került a labda, aki 14 méterről lőtt a bal sarokba (1-0). A második félidőben a Honvéd átvette az irányítást, többet támadott a Ferencvárosnál, és akadt egy-két veszélyes lehetősége is, de Dibusz Dénes jól védett, így elmaradt az egyenlítés. A Fradi így újabb mérkőzést nyert meg hazai pályán, és sikerével bebiztosította a bajnoki ezüstérmét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS