U20: Regeneráció és erősítés

2015. május. 26., 08:26   |    

U20: Regeneráció és erősítés

Bernd Storck sportigazgató és szakmai stábja mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legjobb erőállapotban várják a mieink a hétfői rajtot.

Az U20-as válogatott keddi programja némileg eltért a korábbi napokétól, hiszen a hétfői, Fidzsi-szigetek elleni sikeres felkészülési mérkőzést (7-0) követő délelőttön a játékosok a szállodával szemközti edzőterembe látogattak. Két turnusban először szobabiciklizés (spinning), erősítő gyakorlatok, majd pedig kocogás várt a keret tagjaira. Néhányan speciális regeneráló gyakorlatokat is végeztek a szakmai stáb tagjainak irányítása mellett.

- Egyaránt fontos a regenerálódás elősegítése, és az erősítés – mondta el az mlsz.hu-nak Victor Moore, erőnléti edző. - Hónapokkal ezelőtt lemértük a játékosok laktát értékét, és mindenki a saját értékeinek megfelelő intenzitással végzi a spinning gyakorlatokat. Az erősítés során azért részesítjük előnyben a TRX-gyakorlatokat, mert ezek mindegyike erősíti a törzsizmokat, a végtagok mellett.

kondi2|Victor Moore erőnléti edző vezetésével dolgoztak a játékosok a konditeremben

Délután újabb edzés következett, és az időjárás ezúttal sem fogadta kegyeibe a mienket, akik rövid ideig napsütésben, hosszabb ideig szakadó esőben és szélben tréningeztek mintegy 70 percig. Ami a csapattársakat illeti, a mai napon megérkezett Új-Zélandra Nigéria együttese, melynek kerete a két évvel ezelőtti U17-es világbajnok csapatra épül, szövetségi edzőjük Manu Garba, akivel 2013-ban megnyerték azt a bizonyos vébéaranyat. Az idei afrikai korosztályos kontinenstorna győztesei a hónap elején három németországi felkészülési mérkőzésen is szerepeltek, s mindhármat megnyerték a korosztályos klubcsapatok ellen (Hoffenheim U23 5-2, Nürnberg U23 5-0, Freiburg U23 4-1).

e1|Ha esik, ha fúj, a csapat minden nap lelkesen gyakorol a pályán

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS