Dárdai Pál: Bízom a jó közönségben

2015. június. 04., 15:44   |    

Dárdai Pál: Bízom a jó közönségben

A szövetségi kapitány a litvánok elleni pénteki, debreceni mérkőzésen megfelelő hozzáállású, hajtós csapatot szeretne látni a pályán. A 18.30-kor kezdődő mérkőzéshez kapcsolódó fontos információ, hogy pénteken, a helyszínen, vagyis a Nagyerdei Stadionnál nem lesz jegyértékesítés, de belépők a meccs napján is válthatóak a meccsjegy.mlsz.hu-n és országszerte a Ticket Express partnerirodáiban.

A pénteki, litvánok elleni barátságos mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót már a találkozó helyszínén, a Nagyerdei Stadionban tartotta meg Dárdai Pál szövetségi kapitány. A szakvezető ismét leszögezte: könnyen előfordulhat, hogy a játékosok a szokásosnál fáradtabbak lesznek a találkozón, de így is sok fontos tapasztalatot lehet majd leszűrni a csapat teljesítményéből.

- Jó hozzáállást várok, ugyanúgy, ahogy a tegnapi és a tegnapelőtti edzésen - mondta Dárdai Pál. - A srácok keményen dolgoztak az elmúlt napokban, ezért lehet, hogy nem lesznek igazán frissek, de ezt a hetet feláldoztuk erre. Eltervezett cseréink lesznek, ugyanúgy, mint ősszel az oroszok ellen, és mind a hat cserelehetőséget ki fogjuk használni. Az a fontos, hogy jó ritmusban, jó hozzáállással futballozzunk, az eredmény ehhez képest másodlagos lesz. Bízom a jó közönségben, és abban, hogy hajtani fognak a játékosok a nekik jutó időben. A mérkőzés után a kerettagok kapnak még némi terhelést, majd hazamehetnek pihenni egyet, és jövő hét elejétől jön az éles történet.

Dárdai Pál hozzátette: a görögök ellen is edzőmérkőzéssel készült a csapat (akkor a Ferencváros volt az ellenfél), most egy nagyobb feladat vár a játékosokra, de a cél ugyanaz, mint a tavasszal volt, vagyis javítani a csapatjátékon a tétmérkőzés előtt.

- Az a célunk, hogy minél jobb esélyekkel mehessünk Finnországba, ahol - és ezt fontos kimondani - nyerni akarunk. A litvánok ellen a hozzáállás, a mentalitás lesz a legfontosabb, az elmúlt napokban gyakoroltakat szeretném viszontlátni a mérkőzésen. Két hét alatt több taktikai elemet be lehet gyakorolni, a hosszabb közös felkészülés végére, reményeim szerint, nem leszünk olyan kiszámíthatóak, mint most. Aki megnézte az eddigi mérkőzéseinket, látta a játékunkban a szervezettséget, erre szeretnénk építeni, ugyanakkor a litvánok ellen meg fogjuk próbálni feljebb tolni a csapatot, előrefelé védekezni, és majd kiderül, érdemes-e ezzel próbálkozni, vagy nem. Ha nem lesz teljesen stabil a játékunk, Finnországban nem fogok kockáztatni, mert ott már célfocit játszunk, és egyedül a győzelem fontos - tette hozzá Dárdai Pál.

litvanedz3|

A kapitány elmondta: Juhász Roland játéka továbbra is kérdéses, a kerethez a napokban csatlakozó Stieber Zoltán és Simon Krisztián viszont jó állapotban érkezett meg, rájuk számíthat pénteken a szakmai stáb.

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya is részt vett, és újságírói kérdésre azt felelte: plusz motivációt jelent számára, hogy ismét "hazai városban, hazai közönség" előtt játszhat.

- Úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy egy hangulatos, jó mérkőzést játsszunk, bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre. Az elmúlt napok edzései jó hangulatban teltek, még akkor is, ha minden gyakorlás után meglehetősen fáradtan mehettek haza a játékosok - fogalmazott a csapatkapitány.

Fontos jegyinformációk a mérkőzésre

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy - a korábbi gyakorlathoz hasonlóan - a pénteki napon a Nagyerdei Stadionban nem lesz jegyárusítás a mérkőzésre! Ugyanakkor a meccs napján is vásárolhatóak jegyek országszerte a Ticket Express partnerirodáiban (irodakereső: http://www.eventim.hu/hu/outletek/), valamint interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Az interneten vásárolt belépőket otthoni kinyomtatás után lehet felhasználni a stadion kapuinál.

A debreceni Ticket Express partnerirodák:

Autoclub Travel Debrecen
Halköz Üzletház, Simonffy u. 4-6.

Főnix Apolló Mozi
Miklós utca 1.

Főnix Csarnok
Kassai út 28.

Főnix Kölcsey Központ
Hunyadi utca 1-3.

IBUSZ Debrecen
Révész tér 2.

IT Utazás
Csapó utca 26.

Líra Könyvesbolt Debrecen Fókusz
Hunyadi u. 8-10.

Media Markt Debrecen
Csapó utca 30.

Neckermann Utazási Iroda Debrecen Fórum
Csapó utca 30. (Fórum)

Neckermann Utazási Iroda Debrecen Kálvin tér
Vár u. 14/b

Neckermann Utazási Iroda Debrecen Thomas Cook
Csapó utca 30. (Fórum)

OTP Travel Kft. Debrecen
Csapó u. 40.

Tourinform Debrecen
Piac utca 20.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS