Lezárult a Double Pass műhelymunka-sorozata

2015. június. 04., 10:20   |    

Lezárult a Double Pass műhelymunka-sorozata

Csütörtökön 15 akadémia és utánpótlásképző-központ 29 szakembere vett át oklevelét a belga Double Pass auditáló cég által vezetett nyolc hónapos oktatás után az MLSZ telki edzőközpontjában.

A 2014-15-ös szezonban az MLSZ és a Double PASS műhelymunka-sorozatának fókuszában az elit labdarúgó-akadémiák és utánpótlásközpontok működtetése, a rendszer kritikus sikertényezőinek átfogó vizsgálata állt. A Foot PASS Hungary projekt második fázisa nemrégiben lezárult, csütörtökön került sor a műhelymunka-sorozat záróeseményére, a bizonyítványosztással egybekötött záróünnepségre.

Az MLSZ és a Double Pass magyar utánpótlást megreformáló közös együttműködésének ezzel lezárult a második szakasza. A belga cég első körben értékelte az akadémiák működését, feltárta a problémákat, majd a program második felében oktatás formájában próbáltak megoldást adni a gondokra. A továbbképzés végeztével a szakemberek megfelelt, jól megfelelt, illetve kiváló értékelésű oklevelet kaphattak.

- Ez egy újabb mérföldkő a két éve megkezdett munkában - jelentette ki az MLSZ akadémiákat átvilágító bizottságának vezetője. - Ránk fér a tanulás, mert gyorsan fejlődik a futball. Féltünk, hogy mennyire fogadják el a segítő kezet az akadémiák, de szerencsére eloszlottak a kételyeink.

A Double Pass képviseletében Hugo Schoukens elmondta, ahhoz, hogy Magyarország ismét futballnemzetté váljon, a legfontosabb a tehetségek fejlesztése, továbbá abbéli reményét fejezte ki, hogy a szakemberek most már rendelkeznek egy akadémia vezetéséhez szükséges ismeretekkel. Kiemelte, a bizonyítvány kiosztása nem jelenti a folyamat végét, sokkal inkább ösztönzést ad a további fejlődéshez. A végzettek nevében Sallói István (Kecskemét) szólalt fel, megköszönve a lehetőséget a belga céggel való együttműködésre, és kiemelve: az akadémiák utánpótlásközpontok vezetői az utóbbi hónapokban megismerték egymást, így a jövőben is megmarad a kommunikáció az intézmények között.

Az együttműködés harmadik, ősszel kezdődő fázisában azt fogja vizsgálni a Double Pass, hogy a szakemberek lehetőségeikhez képest milyen mértékben hasznosítják a tanultakat saját akadémiájukon.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS