Félóra alatt letudtuk a litvánok elleni mérkőzést

2015. június. 05., 20:35   |    

Félóra alatt letudtuk a litvánok elleni mérkőzést

A magyar válogatott az első 30 percben szerzett gólokkal 4-0-ra legyőzte Litvániát a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Dárdai Pál szövetségi kapitány előre figyelmeztette a szurkolókat: a litvánok elleni mérkőzés egyedüli célja, hogy minél jobban felkészüljünk a jövő szombati, finnek elleni idegenbeli Eb-selejtezőre, ezért nem várható tökéletes játék és nagy különbségű magyar siker.

A kapitány az első félidőben két csatárral játszatta a válogatottat, Priskin Tamás és Nikolics Nemanja rohamozta a litván kaput. Mögöttük négy középpályás és négy védő játszott, a hátvédsorban egy újonc is helyet kapott - Szolnoki Roland első felnőtt válogatottságát jegyezhette.

A mérkőzés első helyzete a mieink előtt adódott, de Stieber Zoltán lövését ekkor még blokkolták a védők. A másodikat viszont már lehetetlen volt levédekezni, Dzsudzsák Balázs bal oldali beadása után Mikuckis röviden fejelte ki a labdát, Stieber ott termett, és 12 méterről, ballal a jobb felső sarokba tekert (1-0). A 20. percben jött a második magyar találat, Dzsudzsák Balázs 32 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a labda megpattant a vetődő Klevinskas előtt, és a hálóban kötött ki (2-0).

Kétgólos előnyben is támadásban maradt a válogatott, és a 29. percben megtoldottuk még eggyel a vezetést, Dzsudzsák passzolt a balösszekötő helyén Nikolics Nemanjához, aki egy méterre a 16-os vonalától lövésre vállalkozott, és nagyszerűen tekert a kapu bal oldalába (3-0). A litvánok még fel sem ocsúdtak az újabb sokkból, mikor ismét középkezdéshez készülhettek, ezúttal is Dzsudzsák volt az előkészítő, elpiszkálta az utolsó emberként körülményeskedő Andriuskevicius elől a labdát, Priskin Tamás lecsapott rá, és 13 méterről higgadtan a jobb sarokba helyezett (4-0). A vendégek a félidő utolsó perceiben eljutottak egy- két alkalommal a kapunkig, de Dibusz Dénesnek nem kellett védenie.

|

A szünetben Dárdai Pál hatot cserélt, de maradtunk a két csatáros játéknál, Szalai Ádám és Németh Krisztián érkezett előre. Változás történt a két szélső védő, valamint a kapus és a jobb oldali középpályás posztján is. A második félidőre valamivel szervezettebbé vált a litvánok játéka, de továbbra is a magyar válogatott dominált, viszont egyre gyakrabban előjöttek a Dárdai Pál által előre megjósolt, a frissesség hiányának betudható pontatlanságok. A második félidő kevés emlékezetes jelenetet hozott, a két legszebb megmozdulást Király Gábor mutatta be, előbb egy védelmi hibát követő közeli lövést hárított lábbal, majd egy szabadrúgást ütött ki szépen.

A végeredmény maradt 4-0, a válogatott a nagyszerű első félidőt követően egy visszafogottabb második játékrésszel is magabiztosan győzött.

Magyarország-Litvánia 4-0 (4-0)
Magyarország: Dibusz Dénes (Király Gábor, 46.) - Szolnoki Roland, Fiola Attila (Szélesi Zoltán, 46.), Lang Ádám, Forró Gyula (Leandro, 46.) - Stieber Zoltán (Varga Roland, 46.), Simon Ádám, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás (Szalai Ádám, 46.), Nikolics Nemanja (Németh Krisztián, 46.)
Litvánia: Klevinskas – Andriuskevicius (Kijanskas, 76.), Klimavicius, Mikuckis (Freidgeimas, a szünetben), Vaitkunas – Kazlauskas (Luksa, a szünetben), Panka, Chvedukas (Kuklys, 72.), Cesnauskis – Sirgedas (Slivka, 58.), Matulevicius (Spalvis, 62.)
Gólszerző: Stieber Z. (15.), Dzsudzsák (20.), Nikolics (29.), Priskin (31.) [galleryRel id="92920|HUN-LTU]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS