U20: A hazaiak biztatása is a csapatot segíti

2015. június. 09., 11:18   |    

U20: A hazaiak biztatása is a csapatot segíti

A kedd reggeli kiadós tengerparti sétával indult az U20-as keret tagjai számára, majd az ebéd és csendes pihenő után délután, 16 órakor a helyi, teljes mértékben fedett stadionban vezetett egyórás edzést Bernd Storck sportigazgató.

A szakmai stáb a csapat tagjai számára részletes elemzést mutatott be az ellenfél játékáról, amelyből kiderült, déli szomszédaink keretét – a várakozásoknak megfelelően – roppant erős, taktikusan futballozó labdarúgók alkotják, akik több taktikai felállásban is tudnak játszani, akár egy meccsen belül is. Legtöbb góljukat bedobások, rögzített játékhelyzetek után szerzik. A szerbek védekezésére jellemző, hogy eddig összesen egy gólt kaptak a világbajnokságon (Uruguay ellen), rendszeresen állnak ki öt védővel, így ellenfeleik előtt igen kevés gólszerzési lehetőség adódott. Előny lehet nekik, hogy minden eddigi mérkőzésüket itt, Dunedinben játszották, ebben a speciális hangulatú stadionban, míg a mieink csak hétfőn délután érkeztek meg New Plymouth-ból. Kedden este egy rövid születésnapi ünnepségre is sor került a válogatott szálláshelyén, a csapat a 20. születésnapját ünneplő Kalmár Zsoltot köszöntötte fel.

st6|

- Számunkra nincs veszítenivaló, itt a vébé legjobb tizenhat csapata között. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ugyanakkor önbizalommal, és hittel fogunk játszani, mert alapozhatunk arra a játékra, amelyet Észak-Korea és Brazília ellen megvalósítottunk – mondta el Bernd Storck a keddi sajtótájékoztatón, ahol a magyar futball általános helyzetéről is kérdezték a külföldi újságírók. – Magyarországon egyre nagyobb teret kapnak a fiatal tehetségek, ami nagyon örömteli út, és megegyezik az én filozófiámmal is. Az én feladatom sportigazgatóként ennek a folyamatnak a koordinálása. Jó példával akarunk elől járni – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, a játékosoknak sok erőt ad az otthonról érkezők biztatás, a tévénézőktől az interneten kapott buzdítás.

A Kolumbia elleni összecsapást a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz vezeti. A magyar érdekeltségű találkozó győztese az USA-Kolumbia összecsapás továbbjutójával találkozik a negyeddöntőkben, Aucklandben. Vad II István is szerepet kap a nyolcaddöntőben, ő a brazil–uruguayi mérkőzésen fújja majd a sípot.




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS