Női A-válogatott: szoros győzelem Szlovénia ellen

2015. június. 11., 17:39   |    

Női A-válogatott: szoros győzelem Szlovénia ellen

Női A-válogatottunk 2-1-es győzelmet aratott a szlovénok elleni, szombathelyi felkészülési mérkőzésen.

Nem volt könnyű dolguk a csapatoknak, az időjárás inkább a vízi sportoknak kedvezett, tikkasztó hőségben kezdődött a szombathelyi összecsapás, és a nagy meleg bizony a mérkőzés iramára sem volt jó hatással. Ezzel együtt a magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, az első félidőben végig dominálni tudott, és a mezőnyfölényünk gólt is eredményezett, a 18. percben a Szabó Boglárka bal oldali beadása után Nagy Lilla vette be a szlovénok kapuját (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott irányított, de újabb gól a szünetig nem született.

A félidőben Markó Edina hármat cserélt, és a változtatások kissé megtörték a csapat lendületét, a szlovénok feljöttek, átvették az irányítást, egyre több helyzetet alakítottak ki, és a 73. percben megszerezték az egyenlítő gólt is (1-1). A hajrára azonban fordult a kocka, újra a magyar válogatott került fölénybe, a 84. percben visszavettük az előnyt, Magyarics Zoé beadását követően Szeitl Szilvia lőtt a hálóba (2-1), s ez végül a győztes gólnak bizonyult.

DSC_0170|

- A megszokott összeállításunkhoz képest hét hiányzónk is volt, ennek ellenére az első félidőben domináltunk, helyzeteink voltak, gólt értünk el - értékelt a mérkőzés után Markó Edina. - A második félidőben a szlovénok átvették az irányítást, várható volt, hogy előbb-utóbb gólt szereznek, és sikerült is egyenlíteniük. A mérkőzés végén becserélt fiatalok örömtelien jól szálltak be, mint ahogy a szünetben beállt Kristin Sára és Nagy Ágnes is hozzá tudott tenni a csapat játékához, és az utolsó tíz perc fölénye ismét gólt eredményezett. Kiegyenlített mérkőzésen egy nagyon jó szlovén válogatottat sikerült legyőznünk, biztos vagyok benne, hogy a megszerzett tapasztalatokból sokat hasznosítani tudunk majd a hamarosan kezdődő Eb-selejtező sorozatban is.

Magyarország-Szlovénia 2-1 (1-0)
Magyarország: Bíró Barbara (Samu Anna, 70.) - Demeter Réka (Tálosi Szabina, 46.), Szeitl Szilvia, Rácz Zsófia, Szabó Boglárka - Smuczer Angéla, Fenyvesi Evelin - Sipos Lilla (Kocsán Petra, 72.), Nagy Lilla (Nagy Ágnes, 46.), Szuh Erika (Magyarics Zoé, 72.) - Zágor Bernadett (Krisztin Sára, 46.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS