Dárdai Pál: A magyaros szív diadalmaskodott

2015. június. 13., 20:27   |    

Dárdai Pál: A magyaros szív diadalmaskodott

A finnek ellen 1-0-ra megnyert helsinki összecsapás után Dárdai Pál szövetségi kapitány a játékosok mentális erejét nevezte meg a siker kulcsának.

- Végig fegyelmezetten játszottak a fiúk, már az első félidőben vezethettünk volna, de nem rúgtuk be a helyzeteket - értékelt a lefújás után a kapitány. - A finnek visszajöttek, volt egy holtpontunk, de végül kijöttünk a gödörből és Stieber Zoli kicsit szerencsés, de tökéletesen kivitelezett góljával nyertünk. Nagyon sok pontrúgásunk volt, mindkét félidőben megvolt a három ziccerünk, ha az elején rúgtunk volna belőle gólt, könnyebb is lehetett volna a mérkőzés. A játékosokat végig igyekeztem türelemre inteni, tudtam, hogy jönni fog a lehetőség a gólszerzésre. Végül előjött a magyaros szív, és ezzel nyertük meg a mérkőzést. Le a kalappal a srácok előtt, hogy egy fárasztó idény végén, két hét kemény munka után, fáradtan is meg tudták nyerni a mérkőzést, ez a siker a csapat mentális erejét mutatja. Az utóbbi időszakban nagyszerű közösség alakult ki a válogatottnál, ezért tudjuk megnyerni ezeket a mérkőzéseket.

A jövőről szólva a kapitány elmondta: a harmadik hely megszilárdítása után a cél immár a csoport élén álló román-északír kettős megszorítása.

- A győzelemmel érdekessé vált a csoport, a két szeptemberi mérkőzésen sok minden eldől. Ígérni nem tudok semmit, de az a célunk, hogy megszorítsuk az előttünk lévőket. A csapat egyre egységesebb, egyre jobban néz ki a játékunk, egyre több taktikai elemet tudunk beépíteni, ezért lehet bízni a válogatottban - tette hozzá Dárdai Pál.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS