Stieber-bombával hoztuk a három pontot Helsinkiből

2015. június. 13., 19:52   |    

Stieber-bombával hoztuk a három pontot Helsinkiből

A magyar válogatott Stieber Zoltán 82. percben szerzett bombagóljával 1-0-ra győzött a finn válogatott ellen Helsinkiben, Európa-bajnoki selejtezőn.

Az Eb-selejtezők F csoportjában a 8 ponttal a harmadik helyen álló magyar válogatott a négy ponttal a negyedik pozíciót elfoglaló finnek ellen lépett pályára a helsinki Olimpiai Stadionban.

Dárdai Pál nem okozott meglepetést az összeállítással, a kapuban Király Gábor állt, előtte a Fiola, Juhász, Lang, Kádár összetételű védősor, a középpálya tengelyében Gera Zoltán és Tőzsér Dániel kapott helyet, míg a két szélen Stieber Zoltán és Dzsudzsák Balázs futballozott. A magyar kapitány ígéretéhez híven két középcsatárral küldte pályára együttesét, Priskin Tamás és Szalai Ádám rohamozta a hazai kaput.

A finn válogatott szövetségi kapitánya azt ígérte, hogy csapata "nekiesik" a magyar válogatottnak, de ha ez is volt a terv, nem sok minden valósult meg belőle, mert az első 20 perc egyértelműen a mieinké volt. Többet birtokoltuk a labdát, veszélyesebben támadtunk, és kimondottan nagy helyzeteink is voltak. A 8. percben tűzijátékot rendeztünk a finn kapu előtt, Hradecky kapus három nagy védést is bemutatott néhány másodpercen belül, ráadásul egy 16-oson belüli kezezés miatt büntető is járhatott volna a magyar válogatottnak.

DSC_3156|

A félidő második felében kiegyenlítettebbé vált a találkozó, egy fokkal pontatlanabbá vált a játékunk, míg a finnek feljavultak, és egy-két alkalommal megjelentek a kapunk előtt. A legnagyobb lehetőségük így is egy pontatlanul megfejelt magyar hazaadás volt, amiből szöglettel jöhettek a hazaiak, Király Gábornak a szünetig nem kellett védenie.

A szünetben mindkét oldalon volt egy-egy csere, Priskin Tamás helyére Németh Krisztián érkezett, míg a hazaiaknál Pukki helyett Riski állt be. Az 52. percben Tőzsér ívelte be a labdát a hazai védők mögé, Németh Krisztián csapott le rá, 11 méterről átívelte a kifutó kapuson, de a visszafutó Halsti a gólvonalról felszabadított. A magyar lehetőség után a finnek percei következtek, nyomás alá került a kapunk, ami eleinte néhány veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásban és szélről érkező beadásban mutatkozott meg. A 65. percben aztán Király Gábornak is meg kellett mutatnia klasszisát, Eremenko 20 méteres bombáját követően tenyerelte ki vetődve a jobb sarokba tartó labdát.

DSC_3402|

A 70. percben Szalai Ádám előtt adódott ziccer, Dzsudzsák bal oldali beadása után a Németországban futballozó csatár levált védőjéről, de 6 méterről, éppen a középen álló Hradecky kezébe fejelte a labdát. A 77. percben Dárdai Pál pályára küldte Nikolics Nemanját is (Szalai helyére), pár másodperccel később Kádár Tamás lőtt nem sokkal a kapu mellé egy szöglet után. A 82. percben megszereztük a vezetést: Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után a finnek kifejelték ugyan a labdát, de röviden, Stieber Zoltán pedig futtából, 15 méterről kapásból, "gyengébb" lábával, jobbal óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (0-1).

Hátrányban a finnek hiába tettek meg mindent az egyenlítés érdekében, a háromperces hosszabbítás végéig nem tudtak gólt szerezni, így a magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót, és hétpontosra növelte az előnyét a jelenleg a negyedik helyen álló házigazdákkal szemben.

Finnország-Magyarország 0-1 (0-0)
Finnország: Hradecky - Arkivuo, Halsti, N. Moisander, Raitala - Mattila (Pohjanpalo, 85.), Hämäläinen, Sparv, Eremenko, Hetemaj - Pukki (Riski, 46.)
Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs (Simon Ádám, 87.) - Priskin Tamás (Németh Krisztián, 46.), Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 77.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS