Szerbia az U20-as világbajnok, Mervó Bence társgólkirály

2015. június. 20., 12:08   |    

Szerbia az U20-as világbajnok, Mervó Bence társgólkirály

Mervó Bence holtversenyben a vébé góllövőlistájának élén végzett.

Magyar idő szerint szombat reggel, a Brazília-Szerbia döntővel véget ért az U20-as világbajnokság Új-Zélandon. A magyar válogatott két korábbi ellenfelének csatáját a szerbek nyerték hosszabbítás után 2-1-re, így történetük során első U20-as világbajnoki elsőségüket szerezték.

A szerbek Mandics révén szereztek vezetést a 70. percben, de a brazilok Pereira révén a 73. percben egyenlítettek. A 2x15 perces hosszabbítás végén, a 118. percben Szerbia Makszimovics révén megszerezte második találatát, ami győzelmet és világbajnoki aranyat jelentett Veljko Paunovics együttese számára.

A harmadik helyen a Szenegált 3-1-re legyőző Mali végzett. A világbajnokság góllövőlistájának élén az ukrán Viktor Kovalenko és Mervó Bence zárt 5-5 góllal, de miután az ukrán labdarúgó két gólpasszt is adott a tornán, őt nevezték meg a vb hivatalos gólkirályaként.

Mervó Bence az mlsz.hu-nak elmondta: pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a világbajnoki társgólkirályi címmel, de ha visszagondol a tornára, hiányérzete is van, mert a későbbi világbajnok ellen másodpercekre volt a győzelemtől és a negyeddöntőbe jutástól a magyar válogatott.

- Örülök, hogy részt vehettem a világbajnokságon, és főképp annak, hogy egy ilyen jó csapatban szerepelhettem, mint a mostani magyar válogatott, az már csak hab a tortán, hogy sikerült öt gólt lőnöm, és ezzel ott lehetek a góllövőlista élén - fogalmazott a hamarosan minden bizonnyal külföldre igazoló Mervó Bence. - Van hiányérzetem a világbajnokság kapcsán, mert a csapat nagyon közel járt ahhoz, hogy a szerbeket legyőzve továbbjusson a negyeddöntőbe, és kis szerencsével talán a saját góljaim számát is gyarapíthattam volna a lejátszott mérkőzések alatt. A góllövőlistán elfoglalt előkelő helyezésre nem számítottam a vb előtt, de bíztam saját jó teljesítményemben, hiszen rengeteget dolgoztam annak érdekében, hogy a lehető legjobban sikerüljön ez a vébé, nagyon sok lemondással járt az, hogy idáig eljussak. Sérüléseim után mély gödörből jöttem vissza, sokan már le is mondtak arról, hogy profi futballista lesz belőlem, de én mindig hittem magamban, és abban, hogy kemény munkával el tudom érni, amit szeretnék. Természetesen nem elégedhetek meg a jó vb-szerepléssel, most kell megragadni az alkalmat, és keményen dolgozni annak érdekében, hogy minél jobban szerepeljek felnőtt szinten, bárhol kezdjem is meg a következő idényt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS