Elkészült a megújult OTP Bank Liga sorsolása

2015. június. 27., 20:34   |    

Elkészült a megújult OTP Bank Liga sorsolása

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyilvános sorsoláson készítette el az OTP Bank Liga 2015-2016-os új évadának menetrendjét.

Az MLSZ Versenybizottsága egy többlépcsős, összetett folyamat zárásaként tartotta meg a bajnokság sorsolását, figyelembe véve a magyar labdarúgás érdekeit, biztosítva a csapatok esélyegyenlőségét, és a folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések ütemezett, zökkenőmentes megvalósítását.

A sorsolás előkészítésekor az MLSZ Versenybizottságának számos televíziós szerződésből származó, szakmai és gazdasági szempont kellett mérlegelnie az ésszerűségi szempontok érvényesülése érdekében. Alapvető hatással van az NB I versenyprogramjára a nemzetközi kupákban érintett csapataink (Videoton FC, DVSC, Ferencváros, MTK Budapest) szereplése, és a stadionfejlesztési beruházások tervezett ütemezése is.

Az OTP Bank Liga 2015-2016-os évadjában szereplő 12 csapat az idén 33 fordulóból álló pontvadászatban dönt a helyezésekről. Három teljes, azaz 11 fordulóból álló kört játszanak a csapatok, a tavaszi harmadik körben a 2014-2015-ös idény első hat helyezettje hat, a többi csapat öt mérkőzést játszik hazai pályán. Csütörtökön a teljes évad, vagyis mindhárom kör sorsolását megtartotta az MLSZ. Az élvonalbeli klubok jövő hétfőig jelezhetik az MLSZ felé a pályaválasztói jog felcserélésére vonatkozó kéréseiket.

A bajnoki címvédő Videoton FC a Honvéd otthonában, a Ferencváros Szombathelyen, a Haladás stadionjában lép pályára az 1. fordulóban. Az idény első fővárosi derbijét a szeptember 12-i hétvégén rendezik, ekkor a Ferencváros látogat az Újpest otthonába, majd a december 13-i hétvégén a Groupama Arénában játsszák a Ferencváros-Újpest összecsapást. A két csapat harmadik mérkőzésének a Ferencváros lesz a pályaválasztója a 32. fordulóban, az április 30-i hétvégén. A két újonc, a Békéscsaba és a Vasas a 4. fordulóban találkozik először egymással a viharsarkiak otthonában, ebben a fordulóban rendezik a Videoton FC-Ferencváros összecsapást is (a két csapat három idénybeli mérkőzéséből a fehérváriak lesznek kétszer pályaválasztók).

Az 1-11. forduló párosítása:

sorsolas01

A 12-22. forduló párosítása:

sorsolas02

A 23-33. forduló párosítása:

sorsolas03

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS