Ferencváros: 21!

2015. július. 20., 10:46   |    

Ferencváros: 21!

A Ferencváros immár sorozatban 21 bajnoki találkozón maradt veretlen, a Megyeri úton sorozatban az ötödik bajnoki találkozóján nem kapott gólt az Újpest.

ÚJPEST FC–PAKSI FC 0-0

– Az Újpest 2010. április 24. óta nem tud hazai pályán bajnoki mérkőzést nyerni a paksiak ellen.
– A lila-fehérek nem tudták folytatni az előző idény végének jó sorozatát: nyolc, sorozatban megnyert bajnoki mérkőzés után ezúttal döntetlent játszottak.
– Nebojsa Vignjevics együttese a tavaszi, Ferencváros elleni derbi óta először nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen.
– A Megyeri úton sorozatban az ötödik bajnoki találkozóján nem kapott gólt az Újpest.
– Az MTK-tól igazolt védő, Kálnoki Kis Dávid kiállítása (91.) miatt a hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést.
– A Paks sorozatban harmadszor nem veszített az első bajnoki fordulóban. Igaz, nem végzett olyan jól, mint például 2013 nyarán, amikor 2-1-re győzött Újpesten.
– Sallói Dávid bemutatkozása kuriózum: édesapja és nagyapja, idősebb és ifjabb Sallói István is élvonalbeli labdarúgó volt. Kevés olyan család van, amelyben három generáció is játszott a legmagasabb osztályban, ilyen a tatabányai Dombai és a pécsi Zombori família.



DIÓSGYŐRI VTK–VASAS SC 2-1
Gólszerzők: Grumics (29.), Grúz (36., öngól), illetve Lázok (14.)

– A Diósgyőr az előző, a 2014–2015-ös idényt is 2-1-es hazai győzelemmel kezdte.
– A Vasas vereséggel tért vissza az NB I-be. Az angyalföldiek 2009 augusztusában nyertek legutóbb bajnokit Diósgyőrben.
– Lázok János gólja volt az új idény első találata. A Vasas-hívek számára kevésbé örvendetes, hogy Grúz Tamásé pedig az első öngól. Ez volt a rutinos és egyben balszerencsés védő második öngólja élvonalbeli pályafutása során, az elsőt még kaposvári játékosként szerezte, öt éve, a második fordulóban.
– A DVTK a legutóbbi hat bajnoki találkozójából ötöt megnyert, egyen döntetlent játszott. E hat meccsből négyet otthon játszott.
– Miroszlav Grumics mindössze a második bajnokit gólját lőtte 2015-ben, az elsőt a Nyíregyháza elleni idegenbeli találkozón érte el.
– A legutóbbi három hazai mérkőzésen kétszer segítette öngól a diósgyőrieket, tavasszal a Győri ETO elleni találkozón Tóthról került a saját kapujába a labda.
– Szanyó Károly először irányított csapatot az NB I-ben, Bekő Balázs vezetőedzői pályafutása során a második klubjánál debütált. Bekő egyébként játékosként futballozott a Vasasban.



MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Torghelle (28.)

– A még mindig albérletbe kényszerülő kék-fehérek az Illovszky Stadionban fogadták a felcsútiakat.
– Ebben a párosításban is új edző dirigálta mindkét csapatot, Robert Jarni tavaly ősszel a Pécsi MFC élén is vereséggel debütált. Idegenben, az MTK ellen…
– László Csaba 2006 után tért vissza vezetőedzőként a magyar élvonalba.
– Az MTK, amióta 2012 nyarán visszatért az élvonalba, mindig győzelemmel kezdi az évet.
– A Puskás Akadémia története során harmadik idényben szerepel a legmagasabb osztályban. Még soha nem nyert az első fordulóban.
– Torghelle Sándor ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta, hiszen az előző idényben játszott utolsó bajnokiján két gólt szerzett.
– A Puskás Akadémia együttese a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzését kivétel nélkül szerzett gól nélkül elveszítette. Kétszer is az MTK-tól kapott ki 1-0-ra.



BUDAPEST HONVÉD–VIDEOTON FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Youla (84.)

– A mérkőzés egyetlen gólja 30 másodperccel azt követően született, hogy Vad II István játékvezető kiállította a Videoton FC Győrből igazolt válogatott védőjét, Lang Ádámot.
– A Bp. Honvéd közel négy év után nyert ismét a székesfehérváriak ellen hazai pályán.
– Ez volt sorozatban a két csapat negyedik olyan meccse, amelyen egyik fél sem szerzett legalább két gólt.
– A Vidi korábbi szenzációs idegenbeli mérlege a múlté, a csapat a tavaszi címnyerés óta vendégként négy bajnoki találkozón összesen egy pontot szerzett. Éppen a Honvéd elleni, tavaszi mérkőzésen.
– A Garancsi István nevével fémjelzett érában Bernard Casoni az első Videoton-edző, aki vereséggel mutatkozott be a csapat élén a bajnokságban. Disztl László, Varga István, Mezey György, Paulo Sousa, José Gomes és Joan Carrillo jobb mutatóval kezdett.
– A társai által Gyuszinak becézett Souleymane Youla a 2014–2015-ös idényt is góllal kezdte.



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DEBRECENI VSC-TEVA 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Laczkó (14.), Viczián (36.), illetve Nagy Z. (20.), Tisza (69.), Bényei (91., öngól)

– Kevésen múlt, hogy a Loki lemásolja a tavalyi idénykezdést, akkor 1-1-re végzett egy másik keleti szomszédvárban, Nyíregyházán. Most nyert.
– A DVSC-Teva az egyetlen csapat, amelyik három szerzett góllal zárta az első fordulót. (S amelyik két kapott góllal is nyerni tudott.)
– Kondás Elemér, régi szokásához híven, néhány kulcsjátékosát pihentette a Skonto elleni visszavágóra tekintettel. Jovanovics, Brkovics, Mészáros, Szakály és Sidibe ezúttal pihenőt kapott.
– Laczkó Zsolt, akinek a Békéscsaba a Ferencváros, a Vasas, a DVSC és a KTE után az ötödik élvonalbeli magyar klubja, 2010 szeptemberében, még a DVSC-Teva játékosaként szerzett a mostanit megelőzően gólt az NB I-ben.
– A 19 éves Viczián Ádám góllal debütált az élvonalban.
– Nagy Zoltán góllal ünnepelte a 100. élvonalbeli bajnoki mérkőzését. Ez volt az első találata az OTP Bank Ligában 2012. március 10. óta.
– Tisza Tibor több mint tíz éve játszik a magyar élvonalban, közel 90 gólt ért már el – de először talált a kapuba első fordulóban.



SZOMBATHELYI SWIETELSKY HALADÁS–FERENCVÁROS 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Lamah (10.), Šesták (95.)

– A Fradi és a Haladás is úgy kezdte az évet, mint 2014 nyarán. Thomas Doll csapata idegenben nyert (tavaly a KTE együttesét verte), a szombathelyiek pedig szerzett gól nélkül otthon kikaptak. Egy éve az Újpest mért rájuk verést.
– A Ferencváros immár sorozatban 21 bajnoki találkozón maradt veretlen.
– A fővárosi zöld-fehérek a legutóbbi három, a Rohonci úton vívott bajnoki meccsüket megnyerték. Mi több: a Haladás 2012 márciusa óta nem tud gólt lőni nekik.
– Király Gábor 18 év után szerepelt ismét magyar bajnoki mérkőzésen.
– Roland Lamah három gólt szerzett a magyar élvonalban 2014-ben és hármat 2015-ben. Utóbbinál hozzátehetjük: eddig. Mind a hat gólját más-más csapatnak lőtte.
– A szlovák válogatott Stanislav Šesták góllal mutatkozott be a Ferencvárosban. Az OTP Bank Liga a negyedik élvonalbeli bajnokság, amelyikben gólt szerzett a pályafutása során, a szlovák, a német és a török után.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS