U19: egygólos siker az idénykezdeten

2015. július. 21., 19:30   |    

U19: egygólos siker az idénykezdeten

U19-es válogatottunk Murka Benedek fejesgóljával 1-0-ra legyőzte a fehéroroszokat Telkiben, felkészülési mérkőzésen.

Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatott új szakmai stáb vezetésével kezdte meg első idénybeli edzőtáborozását, ennek megfelelően a fehéroroszok elleni felkészülési meccsen első alkalommal ült a mieink kispadján a csapat új szövetségi edzője, a német Sören Osterland. A 29 éves szakember korábban dolgozott a Bayern Münchennél és a Hannovernél is, mindkét klubnál a második csapat szakmai stábjában (a Bayernben Mehmet Scholl segítőjeként, a Hannoverben vezetőedzőként).

A fehéroroszok elleni találkozó első félideje a magyar válogatott mezőnyfölényét hozta, a mieink sorra vezették az akciókat, a széleken többször is sikerült a fehérorosz védelem mögé kerülniük. A 25. percben egy mintaszerű, pontos támadás végén Sallai Roland adott középre a jobbösszekötő helyéről, az öt és feles előterében érkező Murka Benedek pedig a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A vendégek elsősorban a hosszan előreívelt labdákra építették támadójátékukat, de helyzetet nem tudtak kialakítani Demjén Patrik kapuja előtt. A gól után is maradt a magyar fölény, a szünetig többször is közel jártunk az előny megduplázásához, de a befejezések nem voltak kellően pontosak.

A második félidőre teljesen új sorral állt fel a magyar válogatott, valamelyest visszaesett a színvonal, kiegyenlítettebb lett a játék. A fehéroroszok előtt is adódtak helyzetek, egy alkalommal Kersák Roland bravúrja, nem sokkal később a felső kapufa mentette meg a magyar csapatot a góltól. A mieink játéka pontatlanabb volt, mint az első félidőben, de a hajrához közeledve visszavettük az irányítást, újabb gólokat szerezhettünk volna, ha kihasználjuk az adódó ziccereket. A helyzetek azonban kimaradtak, a lefújásig nem változott az eredmény, 1-0-ra nyertük meg a találkozót.

- Két napja vagyok a csapat mellett, ezért egyelőre csak ismerkedem a játékosokkal, de az első benyomásaim nagyon jók a válogatottról - mondta az mlsz.hu-nak Sören Osterland a találkozó után. - A mai mérkőzésen láttam jó dolgokat a csapattól, az eredménnyel például elégedett vagyok, de a játékban még fejlődnünk kell. Egyelőre nem dolgozik igazi csapatként együtt a társaság a pályán, ebben sokat léphetünk előre, ugyanakkor láttam sok biztató jelet is, amire építhetünk a későbbiekben. A hibákat igyekszünk megbeszélni, kijavítani a csütörtöki második mérkőzésig, bízom benne, hogy két nap alatt is érzékelhető előrelépést tudunk elérni a játékunkban.

Magyarország-Fehéroroszország 1-0 (1-0)
Magyarország, 1. félidő: Demjén Patrik - Szivacski Donát, Bartucz Martin, Csonka Bonifác, Fodor Ákos - Haris Attila, Vogyicska Bálint - Garda Géza, Sallai Roland, Murka Benedek - Popov Patrik
Magyarország, 2. félidő: Kersák Roland - Kertai Dániel, Czingráber Máté, Pávkovics Bence, Szalai Attila - Fék Zsolt, Kitl Miklós - Bíró Péter, Korozmán Kevin, Szatmári István - Horváth Patrik


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS