Örményországi EL-selejtezőn Andó-Szabó Sándorék

2015. július. 22., 10:23   |    

Örményországi EL-selejtezőn Andó-Szabó Sándorék

Örményország második legnagyobb városában bizonyíthat a magyar játékvezetői négyes az Európa Liga-selejtező visszavágóján.

Kétgólos előnnyel várhatja a svéd AIK a Shirak elleni visszavágót. Stockholmban Goitom duplájával nyert a házigazda úgy, hogy közben az örmények Hovhannisyan, Malakyan és Barikyan kiállítása miatt hét mezőnyjátékossal fejezték be a mérkőzést.

Az EL-selejtező előző körében az 1891-ben alapított Allmanna Idrottsklubben Fotboll a finn Vaasa álmait törte szét. Az Allvenskan tizenegyszeres bajnoka, a Svenska Cupen nyolcszoros győztese idegenben 2-2-t ért el, majd otthon 4-0-ra hengerelt. Szívesen emlékeznek vissza az 1999/2000. évi Bajnokok Ligájára, ahol a Barcelona, az Arsenal és a Fiorentina ellen játszottak azonos csoportban, de öt vereség mellett csak a firenzeiek ellen szereztek egy pontot.

A Futbolajin Akumb Sirak Gjumri a Jerevántól 120 kilométerre északnyugatra található, 3 ezres kapacitású Gyumri City-ben fogadja ellenfelét. A nyitókörben a bosnyák Zrinjskit 2-0-ra győzték le az elefántcsontparti Bougouhi duplájával, és a továbbjutáshoz még belefért az idegenbeli 1-2 is, ahol szintén eredményes volt az afrikai légiós. Az örmény Premier League harmadik helyezettje július 23-án fél háromtól látja vendégül a solnaiakat.

Ez lesz aznap a legkorábbi EL-selejtező visszavágó, amely Andó-Szabó Sándor sípjelére kezdődik el. Az asszisztensek Ring György és Lémon Oszkár lesznek, míg a tartalék-játékvezetői teendők Solymosi Péterre hárulnak.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS