EL: gólfesztivált rendezett a Debrecen, kiesett a Ferencváros

2015. július. 23., 19:56   |    

EL: gólfesztivált rendezett a Debrecen, kiesett a Ferencváros

Az Európa Liga 2. fordulójának visszavágóit játszották csütörtökön. A DVSC-Teva 9-2-re győzte le a lett Skonto Rigát, és magabiztosan jutott tovább, a Ferencváros viszont 2-0-ra kikapott Szarajevóban, és búcsúzott a sorozattól.

A debreceniek a rigai 2-2-es döntetlent követően kedvező helyzetből várták a visszavágót. A hazai összecsapást nagyszerűen kezdte Kondás Elemére együttese, Tisza Tibor már a 7. percben megszerezte a vezetést, majd a 12. percben Balogh Norbert látványos találattal duplázta meg az előnyt. A 29. percben Sidibe volt eredményes, csakúgy, mint két perccel később, a 31. percben már 4-0-ra vezetett a Loki. Az első félidő hajrájában Tisza is kettőre növelte saját találatai számát, ezzel 5-0 volt a szünet.

A második félidőben folytatódott a debreceni fieszta, az 54. percben Brkovics, egy perccel később 11-esből Szakály Péter, majd az 58. percben Bódi Ádám volt eredményes, utóbbi találattal már nyolcnál járt a Debrecen. A lettek két szépítő góllal zárkóztak, előbb Gutkovskis majd Rode volt eredményes. A mérkőzés utolsó gólját azonban a Loki szerezte, a csereként beállt Castillon a 70. percben beállította a 9-2-es végeredményt. Az utolsó 10 percet - Kovalovs kiállítása miatt - emberelőnyben játszotta le a hajdúsági csapat, amely 11-4-es gólkülönbséggel jutott tovább, ellenfele a norvég Rosenborg lesz a következő fordulóban.

A Ferencváros egygólos hátrányban lépett pályára Szarajevóban, a Zeljeznicar otthonában. A második mérkőzés nagyban hasonlított a budapesti összecsapáshoz: A Ferencváros irányította a mérkőzést, többet birtokolta a labdát, de helyzeteit kihagyta, míg a bosnyákok éltek egy kínálkozó lehetőséggel, és a 23. percben Zoran Kokot találatával megszerezték a vezetést (1-0).

A folytatásban elkeseredetten ment előre a Ferencváros, de legtöbb akciója kiszámítható volt, a hátul tömörülő bosnyákok általában könnyű szerrel hatástalanították a támadásokat. A 75. percben Gera Zoltán kapufát lőtt, de Thomas Doll együttese ennél közelebb nem jutott ahhoz, hogy megfordítsa az állást. A 91. percben Delmic megszerezte a második hazai találatot, ezzel 2-0 lett a mérkőzés vége, a bosnyákok kettős győzelemmel jutottak a következő fordulóba.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágók:

DVSC-Teva - Skonto Riga 9-2 (5-0)
Tisza (7., 45.), Balogh N. (12.), Sidibe (29., 31.), Brkovics (54.), Szakály (54. – 11-esből), Bódi (58.), Castillion (70.), ill. Gutkovskis (59.), Rode (65.)
Kiállítva: Kovalovs (80.)
Továbbjutott: a Debrecen, 11–4-es összesítéssel

Zeljeznicar - Ferencváros 2-0 (1-0)
G.: Kokot a 23., Delmic a 91. percben
Továbbjutott a Zeljeznicar 3-0-ás összesítéssel

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS