Egygólos Rosenborg-siker Debrecenben

2015. július. 30., 21:51   |    

Egygólos Rosenborg-siker Debrecenben

Az Európa Liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-Teva szünetben 1-0-ra még vezetett a Rosenborg ellen, de a norvégok a második félidőben fordítottak, és végül 3-2-re megnyerték a találkozót.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a DVSC-Teva, az első 10 percben akár két gólt is szerezhetett volna, de kimaradtak a helyzetei. A folytatásban is uralta a játékot a Loki, és a 33. percben megszerezte a vezető találatot is, Szakály jobb oldali beadása után Balogh Norbert 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). Két perccel később egyenlíthetett volna a Rosenborg, de pár másodpercen belül kétszer is mentett a kapufa, Söderlund 7 méterről lőtt a keresztlécre.

A második félidő nem úgy kezdődött, ahogyan azt a Debrecen eltervezte, a Rosenborg komoly nyomás alá helyezte a hazai kaput, és szűk negyedóra alatt megfordította a mérkőzést. Az 52. percben egy magyar támadás végén labdát szereztek és gyors kontrát indítottak a vendégek, amit sikerült ziccerig játszaniuk, Mikkelsen pedig higgadtan kihasználta az adódó lehetőséget (1-1). Az 58. percben Pal André Helland 25 méterről, szabadrúgásból nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-2). A vezetésük megszerzése után óvatosabbá váltak a norvégok, nagyobb figyelmet fordítottak a védekezésre, és sikerült is hatástalanítaniuk a legtöbb debreceni támadást. Sőt, a 88. percben megduplázták az előnyüket, méghozzá ismét egy gyors kontratámadásból, melynek végén Mikkelsen vezette kapura a labdát a balösszekötő helyén, majd éles szögből lőtt a kapu jobb oldalába (1-3). A 89. percben megszerezte második találatát a DVSC, Varga József távoli lövése után a labda kipattant a kapusról, az érkező Bódi Ádám pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba gurított (2-3), ezzel a góllal alakult ki a végeredmény.

Európa Liga, 3. forduló, 1. mérkőzés
DVSC-Teva - Rosenborg 2-3 (1-0)
Gólszerző: Balogh a 33., Bódi a 89., ill. Mikkelsen az 52., Helland az 58., Mikkelsen a 87. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS