Hétfőtől Kecskeméten döntőznek az európai gyermekotthonok

2015. július. 31., 08:10   |    

Hétfőtől Kecskeméten döntőznek az európai gyermekotthonok

Augusztus első hetében ismét Kecskeméten rendezik meg a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét a 15 éves jubileumát ünneplő Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány és a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Az MLSZ Grassroots Szociális Programnak már négy éve része a gyermekotthonokban élők labdarúgása, a sikeresen zajló program egyik csúcseseménye az Európa Kupa döntője. A gyermekotthonok labdarúgóprogramja több nívós díjat is nyert az elmúlt években, köztük az UEFA legjobb Grassroots Projektjének arany fokozatát.

Az idei viadalra 14 országból 18 csapat adta le nevezését, érkeznek fiatalok Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Dániából, Horvátországból, Macedóniából, Németországból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából is, emellett négy magyarországi gyermekotthon is kiállított egy-egy csapatot. A rendezvényt, mint eddig minden évben, ezúttal is Nyilasi Tibor MLSZ elnökségi tag nyitja meg.

- A tornán résztvevő valamennyi csapat hasonló sorsú, állami gondoskodásban élő fiatalokból áll, az elmúlt évben magyar siker született, bízom abban, hogy idén is hazai csapat emelheti magasba a végső győztesnek járó trófeát. A közel egy hétig tartó esemény elsősorban a labdarúgásról szól, de megannyi kulturális és egyéb szabadidős program teszik még színesebbé, emlékezetesebbé – tájékoztatott Petrika Ibolya Grassroots szociális programvezető.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS