Megnyert meccset vesztett el a DVTK

2015. augusztus. 01., 22:38   |    

Megnyert meccset vesztett el a DVTK

A diósgyőriek a 90. percben 1-0-ra vezettek az emberhátrányban játszó Videoton FC ellen, mégis a fehérváriak szerezték meg a három pontot az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján.

DVTK-Videoton FC 1-2 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Koman (11-esből) a 9., ill. Oliveira a 93., Pátkai a 95. percben
Piros lap: Simon a 48. percben

Két DVTK-helyzettel kezdődött a mérkőzés, de Barczi Dávid és Nikházi Márk is elhibázta lehetőségét. Koman Vladimir ezzel szemben pontosan hajtotta végre azt a büntetőt, amit Nikházi harcolt ki, és a 9. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A félidő második felében a Vidi előtt adódtak helyzetek, Lang Ádám fejesét Antal Botond védte, majd a fordulás után Rémy Mareval hagyott ki ziccert. A 48. percben Simon Ádám megkapta második sárgáját, emberhátrányba hozva csapatát. A 62. percben Gyurcsó Ádám kapufát lőtt szabadrúgásból, majd egyre többet kockáztatott a fehérvári együttes, ezzel párhuzamosan azonban többször is fellazult a védelme, ám a DVTK kihagyta a lehetőségeit. A házigazdák a 93. percben már a hármas sípszót várták, de nem voltak elég rutinosak: Koman nagyot hibázott, amikor közel 60 méterről próbált hazaadni, de Filipe Oilveira lecsapott a labdára, és a kifutó kapus mellett 17 méterről az üres kapuba gurított (1–1). A 95. percben aztán a győztes gólt is megszerezték a vendégek, Maréval bal oldali beadását követően Pátkai Máté fejelt a kapu bal oldalába (1-2).

Puskás Akadémia - Paksi FC 1-0 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Pekár a 40. percben

Jól kezdett a Puskás Akadémia, a mérkőzés elején Lencse László szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, de nem volt jó a fejese. A 29. percben a másik oldalon Szabó János közelebb járt a gólszerzéshez, de fejesét követően a keresztlécről kivágódott a labda. A 40. percben Pauljevics jobb oldali beadását követően Molnár kapus csak beleérni tudott a labdába, ami továbbpattant a kezéről, az érkező Pekár László pedig 7 méterről a kapuba továbbított (1-0). A második félidő egyes periódusaiban a paksiak nagy nyomás alá helyezték a hazai kaput, a helyzetei azonban elmaradtak, a Puskás Akadémia jóval kevesebb alkalommal jutott el a kapuig, de így is volt pár helyzete. Az eredmény azonban nem változott, a PAFC megszerezte első győzelmét az idényben, míg a Paks elszenvedte első vereségét.

Haladás - MTK Budapest 2-2 (2-0)
Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Ugrai a 14., Jagodics a 35., ill. Hrepka a 49., Thiam a 93. percben

Bátran, támadó szellemben kezdett a Haladás, és az első lehetőségek után, a 14. percben a vezetést is megszerezte: Iszlai Bence lövését követően a labda lepattant egy védőről, Ugrai Roland pedig 18 méterről a bal alsó sarokba csavart (1-0). Támadásban maradt a Hali, Martinez kapufájánál a szerencse mentette meg az MTK-t az újabb kapott góltól. A 35. percben érkezett a második hazai találat, Németh Márió szögletét követően Jagodics Márk fejelt a hálóba (2-0). A 48. perben Varga Szabolcs kapufát lőtt, majd a 49. percben két MTK-cserejátékos hozta össze a vendégek egyenlítő gólját, Szatmári indította Hrepka Ádámot, a kapura tört, és Király mellett a jobb sarokba gurított (2-1). A gól után mindkét csapat előtt bőven adódtak helyzetek, de a 93. percig ezek kimaradtak, ekkor azonban Ramos jobb oldali beadását követően Thiam 4 méterről a kapuba lőtt, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Újpest FC - Békéscsaba 2-0 (2-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Kálnoki Kis a 23., Perovic a 43. percben

Az előzetes esélyeknek megfelelően alakult a mérkőzés első félideje, az újpestiek nagy mezőnyfölényben játszottak, és helyzeteket alakítottak ki, míg a Békéscsaba erejéből csak a védekezésre futotta. A 23. percben góllá érett a hazai fölény, Kylian Hazard szöglete után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Kálnoki Kis Dávid közelről talált a hálóba (1-0). A gól után a vendégeknek is volt két lehetőségük, de ezekkel nem tudtak élni, az Újpest pedig a 43. percben megduplázta előnyét, Nagy Gábor jobb oldali beadása után Mihailo Perovic fejelt bevetődve a kapuba, Mursits Roland csak belekapni tudott a labdába, de hárítania nem sikerült (2-0). A második félidő még egyértelműbb hazai fölényt hozott, a Békéscsabának nem volt helyzete, míg az Újpest további lehetőségeket dolgozott ki, igaz, értékesíteni nem tudta azokat. A végeredmény maradt 2-0, a Békéscsaba első pontszerzése továbbra is várat magára az élvonalban.

Vasas - Ferencváros 0-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Böde a 48., Böde az 58. percben

Az első félidő a Fradié volt, de a labdabirtoklási fölény nem hozott gólt a szünetig, csupán két-három helyzetig jutottak el a vendégek. A 48. percben megszületett a zöld-fehérek vezető találata, Nagy Ádám nagyszerűen adott középre a jobb oldalról, a jobb kapufánál érkező Böde Dániel pedig közelről az üres kapuba passzolt (0-1). Az 58. percben megduplázta előnyét a Ferencváros, ezúttal Dilaver ívelt középre jobbról, a teljesen egyedül hagyott Böde pedig 6 méterről a léc alá fejelt (0-2). A Vasas a hajrában sokat tett a szépítésért, de hiába volt mezőnyben egyenrangú ellenfele a Ferencvárosnak, gólt nem tudott szerezni, a Fradi kétgólos győzelemmel zárta a találkozót, és három forduló után hibátlan a bajnokságban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS