U17: vereséghez vezettek a hibáink

2015. augusztus. 04., 19:41   |    

U17: vereséghez vezettek a hibáink

U17-es válogatottunk vereséggel kezdte szereplését a Telki Kupán, a szerb válogatott 3-1-re legyőzte a mieinket Dorogon.

A magyar U17-es válogatott címvédőként kezdte meg a Telki Kupát, amelyen a mieinken kívül ezúttal a szerb, a cseh és a horvát korosztályos együttes vesz részt. Az első találkozót a szerbekkel játszottuk Dorogon, ez volt a csapatot irányító Szélesi Zoltán debütálása a kispadon szövetségi edzőként.

Nem kezdődött jól a meccs, a 3. percben megszerezték a vezetést a szerbek: Takács Zsombor volt határozatlan utolsó emberként, Djordje Jovanovic megtámadta, elvette tőle a labdát, majd megindult a kapu felé, és tiszta ziccerben a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A gól után többet birtokolta a labdát a magyar válogatott, de kidolgozott akcióból nem tudott komolyabb gólveszélyt kialakítani. A szerbek keveset tartózkodtak a magyar térfélen, de veszélyesebbek voltak a támadásaik, és a 25. percben megduplázták az előnyüket: egy bal oldali szerb akció végén nem tudtuk elrúgni a kapunk elé belőtt labdát, Igor Maksimovic jó helyen érkezett, és közelről a bal alsó sarokba helyezett (0-2). A második gól után kicsit szétesett a magyar válogatott játéka, a szerbek sorra alakították ki helyzeteiket, és a 33. percben újabb gólt szereztek, egy jobbról érkező lapos beadást követően Dejan Joveljic passzolt a bal sarokba (0-3). Két perccel később Jovanovic lőtt kapufát, majd Maksimovic hagyott ki nagy helyzetet, de a szünetig maradt a 0-3.

A szünetben rendezte a sorokat, és a második félidőt már sokkal jobban kezdte a magyar válogatott, a 47. percben Lakatos Lászlót vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Virág Ákos magabiztosan értékesítette (1-3). A folytatásban kiegyenlített volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak gólt ígérő lehetőségek, a legnagyobb helyzetet Lakatos László hagyta ki, mikor a 74. percben egy bal oldali beadás után, 10 méterről a felső kapufát találta telibe. A hajrában mindent megtettünk a szépítés érdekében, de helyzeteink kimaradtak, így az eredmény nem változott, a szerbek 3-1-re győztek.

A torna másik mérkőzésén a cseh válogatott 4-0-ra legyőzte a horvátokat.

- Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amire az eredmény következtetni enged, de a mai napon sajnos mi követtük el a nagyobb hibákat, és ez vereséghez vezetett - értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. - Még csak néhány napja dolgozom együtt a játékosokkal, de az jól látszik, hogy van potenciál a csapatban, a mai mérkőzésen sok olyan dolgot láttam viszont a pályán, amire lehet építeni a jövőben. A Telki Kupát az őszi Eb-selejtezőkre való felkészülésre használjuk fel, ezért most nem az eredmény a legfontosabb számunkra, de azért bízom benne, hogy a hátralévő két mérkőzésen nemcsak a játékban találhatok pozitívumokat, hanem az eredményben is megmutatkozik a csapat fejlődése.

Telki Kupa, 1. játéknap
Magyarország-Szerbia 1-3 (0-3) Magyarország: Varga Ádám - Takács Zsombor (Lakatos László, 41.), Virág Ákos, Berdó Máté (Falusy Bálint, 64.), Kiliti Róbert (Bálint Benedek, 41.) - Németh Gergő (Palincsár Martin, 64.), Stoiacovici Dávid (Takács Martin, 77.), Nyéki Márk (Lakatos István, 56.) - Pratsler Benjamin, Kundrák Norbert (Kisari Tibor, 56.), Bévárdi Zsombor (Puskás Martin, 41.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS