U21: szervezett játék és döntetlen az olaszok ellen

2015. augusztus. 12., 23:26   |    

U21: szervezett játék és döntetlen az olaszok ellen

A magyar válogatott valamivel közelebb állt a győzelemhez az olaszok elleni U21-es felkészülési mérkőzésen, de végül 0-0-ás döntetlennel ért véget a két csapat találkozója Telkiben.

Az Európa-bajnoki selejtező sorozat megkezdése előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar válogatott, az ellenfél az olaszok korosztályos csapata volt. Mindkét csapat bő keretet jelölt a találkozóra, a két szakmai stáb megállapodása szerint tizenegy cserelehetőségük volt a feleknek.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, az első 20 percben labdabirtoklási fölényben futballozva irányította a játékot. Magasra feltoltuk a védekezésünket, már az olasz térfélen megpróbáltuk megzavarni az ellenfél játékosait és erőszakosan labdát szerezni. A taktikánk jól működött, a vendégek nem jutottak el a kapunk közelébe, igaz, a védekezésükön nem találtunk réseket, így bár voltak ígéretes támadásaink, igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A félidő második felében kiegyenlítetté vált a játék, az olaszok ebben a periódusban néhány alkalommal már meg tudták játszani gyors támadóikat, de kapura tartó lövést nem jegyezhettünk fel tőlük az első játékrészben. A vendégek kapusának sem kellett bravúrokat bemutatnia, a félidő hajrájában Mervó Bence 18 méteres lövésénél kellett egyet védenie.

A szünetben öt helyen változott a magyar válogatott összetétele (az olaszok négyet cseréltek), és Robert Kilin szövetségi edző a hadrenden is változtatott, 4-4-2-re állt át a csapat. A 49. percben egy olasz hibát kihasználva emberelőnyös helyzetben vihettük kapura a labdát, Kalmár Zsolt remek ütemben passzolt Mervó Bence elé, aki a 16-oson belül belépett a védője elé, majd ziccerben a keresztlécet találta telibe. A 65. percben első komolyabb hibáját vétette a magyar védelem, ezt kis híján góllal büntette az olasz válogatott, de Marco Benassi közelről a felső kapufát találta el. A félidő második felében már valamivel többet kockáztattak a csapatok, de a védelmek jól zártak. A hajrában azért még szerezhettünk volna egy gólt, Kalmár Zsolt szép cselekkel fordult kapura, de lövését védte az olasz kapus. A lefújásig végül nem született gól, döntetlennel zárult a találkozó.

- Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz - mondta Robert Kilin a mérkőzést követően. - Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon.

Magyarország-Olaszország 0-0
Magyarország: Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) - Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) - Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid (Haris Attila, 81.) - Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence (Novák Csanád, 60.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS