Három kör után ketten hibátlanok a Merkantil Bank Ligában

2015. augusztus. 15., 20:36   |    

Három kör után ketten hibátlanok a Merkantil Bank Ligában

A másodosztályú bajnokság harmadik fordulójában győzni tudtak a maguk elé feljutási célokat kitűző együttesek.

A 3. fordulót követően a Szolnoki MÁV és az előző évadban a kiesés elől menekülő Csákvár áll hibátlan mérleggel a Merkantil Bank Ligában. A szolnokiak az SZTK otthonában léptek pályára, és 8 perc után már két góllal vezettek, Gajdos Zsolt után a büntetőből betaláló Nagy István is bevette a hazai kaput. A 17. percre eldőlt a mérkőzés, gondolhatták a nézők, hiszen ekkor Gajdos megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát, de a második félidőben gyökeresen megváltozott a játék képe: Lévai Norbert már a 46. percben szépített, majd a szolnoki Rokszin Ádámot az 53. percben kiállította a játékvezető, Benkő-Bíró Norbert pedig két perccel később egy gólra felhozta együttesét. A folytatásban fölényben játszott az SZTK, de csak egy lesgólt tudott szerezni, így a három pontot a Szolnok zsebelte be.

A Csákvár is idegenben tudott nyerni, méghozzá Ajkán, ahol Bakos Szabolcs hajrágóljával gyűjtötte be a győzelmet. A bajnokságot zsinórban öt idegenbeli bajnokival kezdő Gyirmót a harmadik mérkőzését is kapott gól nélül zárta, a szegedi döntetlen és a kisvárdai egygólos diadal után ezúttal magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Soroksár otthonában. A negyedik helyezett Mezőkövesd a ZTE-t fogadta és győzte le 2-0-ra, Máté János és Bajzát Péter találataival.

Az ötödik veretlen csapat a Balmazújváros, amely a Dunaújvárost győzte le 3-1-re, két döntetlen után megszerezve első diadalát. Három forduló után három csapat nem szerzett még pontot, az említett Soroksár mellett a Sopron és az újonc Vác is három vereséggel áll.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójának eredményei:

SzTK-Erima - Szolnoki MÁV FC 2-3

Kisvárda Master Good - Szeged 2011-Grosics Akadémia 4-0

FC Ajka - Aqvital FC Csákvár 0-1

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Dunaújváros PASE 3-1

Budaörs - Soproni VSE-GYSEV 3-2

BFC Siófok - Vác FC 2-0

Mezőkövesd-Zsóry FC - ZTE FC 2-0

Soroksár SC - Gyirmót FC Győr 0-3

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS