A Loki sem állította meg a Ferencvárost

2015. augusztus. 22., 22:53   |    

A Loki sem állította meg a Ferencvárost

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a zöld-fehérek megőrizték hibátlan mérlegüket, miután 3-0-ra legyőzték idegenben a DVSC-t.

Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Hahn a 47., illetve Nikházi az 51. (11-esből) percben

Kiegyenlített játékot, kevés helyzetet hozott az első félidő, egyik csapat sem vállalt fölösleges kockázatot. A DVTK helyzetét nehezítette, hogy Koman Vladimir az első negyedóra végén megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról. A fordulás után gyors gólváltás következett, előbb a hazaiak találtak be: egy szabadrúgást követően Lipták Zoltán kifejelte a labdát, de rossz helyre, Hahn János elé, aki 17 méterről a kapuba bombázott (1–0). Négy perccel később a Barczi Dávid ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikházi Márk értékesítette (1-1). Ezt követően a Paksnak volt több helyzete, de a jól védő Ivan Rados hárította a hazai próbálkozásokat, így maradt a döntetlen a lefújásig.

Puskás Akadémia-Vasas 1-0 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Pekár a 86. percben

Kevés helyzetet tartogatott az első félidő, melyben valamivel a Vasas tűnt veszélyesebbnek, ám gólt a fővárosi együttes sem tudott szerezni. A fordulás után is ritkán forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek többet birtokolták a labdát, de igazán nagy ziccerig nem jutottak. Úgy tűnt, hogy pontosztozkodással zárul a találkozó, amikor a 86. percben Pekár László egy jobb oldali akció végén a kapusról kipattanó labdát a hálóba lőtte (1-0), s ezzel mindhárom pontot otthon tartotta a Puskás Akadémia.

Békéscsabai Előre 1912 SE-Budapest Honvéd 1-4 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Calvente az 54., illetve Kamber a 31., Youla az 58., Koszó (öngól) a 83., Kamber a 91. percben

A Honvéd már a mérkőzés elején fölénybe került, de hiába birtokolták jóval többet a labdát, a helyzetek ekkor még elmaradtak. A 31. percben aztán megszületett a Honvéd vezető találata, egy szöglet után Kamber talált a kapuba (0-1). Az 54. percben egy kontra végén egyenlített a Békéscsaba, Calvante vezette ziccerben a kapusra a labdát Punosevac indítása után, majd lőtt a hálóba (1–1). Öt perccel később szögletet végzett el a Honvéd, a hazaiak nem tudtak felszabadítani, Prosser beadása után Youla továbbított a bal sarokba (1-2). Ezt követően a Békéscsaba kezdett támadni, míg a kispestiek kontrákra rendezkedtek be. A 83. percben egy kapu előtti kavarodás után Koszó Balázs lábáról a csabai kapuba pattant a labda (1-3), majd a 91. percben Nagy Gergő jobb oldali beadása után Kamber két védő között 10 méterről a kapuba lőtt, beállítva a végeredményt (1–4).

Újpest FC - Szombathelyi Haladás 0-0
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Az újpestiek kezdtek aktívabban, ám nem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk Király kapuja előtt. Az első félidő második felében a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de ők sem tudtak veszélyeztetni. A második játékrészben már mindkét csapat előtt adódott lehetőség. Az újpesti Balogh, illetve a szombathelyi Gosztonyi találta el a keresztlécet, majd a hajrában két vendég próbálkozást hárított nagy bravúrral Balajcza.

DVSC-Teva - Ferencváros 0-3 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Böde a 12., Sesták a 66., Radó a 70. percben

A Ferencváros helyzeteivel kezdődött a meccs, és két kihagyott lehetőség után a vendégek a 12. percben megszerezték a vezetést, egy hosszan előreívelt labdára Böde Dániel csapott le, a védők között kapura tört, majd higgadtan a bal alsó sarokba passzolt (0-1). Nem sokkal később Varga József nagy helyzetben a kapu mellé fejelt, ez volt a hazaiak legnagyobb helyzete a szünetig. Jó iramú maradt a mérkőzés, a második játékrész elején a Loki nagy nyomást gyakorolt a Fradira, de egy kontra végén Stanislav Sesták került ziccerbe, és lőtt a kapu bal oldalába (0-2), majd a 70. percben a csereként beállt Radó András szerezte meg első ferencvárosi gólját egy újabb védelmi megingást követően (0-3). Ezzel eldőlt minden kérdés, a Fradi magabiztosan őrizte meg előnyét, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS