Női U19: fölényes győzelem Ciprus ellen

2015. augusztus. 25., 21:11   |    

Női U19: fölényes győzelem Ciprus ellen

Önbizalom növelő győzelmet aratott a női U19-es válogatott a Ciprus ellen játszott, felkészülési mérkőzésen, Bükön.

Turtóczki Sándor csapata 10-0-ra győzött lényegesen szerényebb képességű ellenfele ellen – úgy, hogy a különbség talán még ennél is nagyobb volt a két csapat között.

A szövetségi edző rotálta a héten két mérkőzést játszó keretet, így a korosztály ászai közül, például Nagypál Fatima, Németh Hanna, Gruber Brigitta, Szakonyi Emese, Kocsán Petra és Magyarics Zoé kimaradt a kezdőcsapatból. A magyar válogatott így is nagy elánnal, motiváltan kezdte a mérkőzést, és már az első negyedóra vége előtt Kaján Zsanett a keresztlécre csavart egy szabadrúgást, a kipattanó labdát Szabó Dorottya stukkolta az árván maradt kapuba. Egy perccel később Kós Petra lépett ki középen, és okos emeléssel növelte csapatunk előnyét, majd a 27. percben Csányi Diána lőtte ki éles szögből, jobbról a rövid sarkot. Bő félóra játék után a balszélről rajtoló Gelb Mónika szép lövése hozta a negyedik magyar gólt, majd az addig főként az előkészítésben érdemeket szerző Kaján Zsanett is meglőtte a maga gólját.

Ötgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok, és bár mindenki a gólfesztivál folytatására számított, a magyar csapat visszavett a tempóból, kisebb koncentrációval, pontatlanabbul játszott – nem is született újabb gól addig, amíg Turtóczki Sándor friss erőket nem küldött a pályára. A Kocsán, Gruber, Magyarics hármas beállításával ismét felpörgött a csapat, és a hajrában már ismét futószalagon estek a gólok. A 80. percben Kaján, a 85-ben Kocsán, egy perccel később ismét Kaján lőtt gólt, majd a lefújás előtti pillanatokban előbb Csányi, majd Kaján talált be: így kétszámjegyű lett az eredmény a végére.

- Igyekeztünk az ellenféltől függetlenül, a képességeinknek megfelelően futballozni - mondta Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak. - Az első félidő nagyjából rendben volt, de a második félidei játékkal elégedetlen vagyok. Természetesen nem a gólok számával, hanem a mutatott játékkal van probléma.

Magyarország – Ciprus 10-0 (5-0)
Magyarország: Mészár Krisztina – Madarassy Kitti, Turányi Lilla, Bokor Adrienn, Szabó Dorottya – Németh Napsugár (Gruber Brigitta, 77. p.), Farádi-Szabó Edina – Csányi Diána, Kaján Zsanett, Gelb Mónika (Magyarics Zoé, 77. p.) – Kós Petra (Kocsán Petra, 77. p.).
Gólszerzők: Kaján (34., 80., 86., 92.), Csányi (27., 89.), Szabó D. (14.), Kós (15.), Gelb (32.), Kocsán (85.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS