Telkiben edzőtáboroztak a futsal játékvezetők

2015. augusztus. 25., 13:08   |    

Telkiben edzőtáboroztak a futsal játékvezetők

Kétnapos kurzussal hangolódtak a közelgő bajnokságokra a hazai NB I-es és NB II-es futsal játékvezetői és ellenőri keret tagjai.

A bevált helyszínen, a Globall Sport & Wellness Hotel területén rendezték meg a 2015/2016. évi kiírást megelőző országos futsal játékvezetői összetartást. A nyitónapon fizikai teszten vettek részt dr. Sáfár Sándor erőnléti edző koordinálásával. A regenerálódást követően Nyekita Dezső köszöntötte a plénum előtt Kovács Gábor FIFA-játékvezetőt, aki a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőjében fújta a sípot közmegelégedésre. Bejelentette, hogy az első osztályú keret tagja lett Tolnai Annamária, Tamási Péter és Tihanyi Norbert.

Drucskó János, az oktatási bizottság vezetője előbb a játékvezetői asszisztensek jogairól és kötelezettségeiről tartott előadást, később pedig a test-test elleni küzdelemről, a folyamatos játék biztosításáról ismertette gondolatait illusztrációkkal. A nap folyamán elméleti és az UEFA DVD-re épülő videós tesztet is kitöltöttek az első és a másodosztályú kerettagok, valamint az ellenőrök, amit a későbbiekben közös konzultáció keretében kielemeztek Nyekita Dezső vezetésével. Az egyéni értékelések során tükröt tartottak a játékvezetők elé, jobbító szándékkal kritikai észrevételek is elhangzottak. A második napon Kiss Béla részletezte, hogy milyen feladatok várnak a játékvezetői team tagjaira az új bajnokságban. Nyekita Dezső praktikus tanácsokkal szolgált a szezon előtt, majd Juhos Attila, az MLSZ JB szakágvezetője zárta a tartalmas edzőtábort. A játékvezetők felkészültek az augusztus 31-én, hétfőn kezdődő idényre – fitten, szakmailag feltöltődve várják a bajnoki rajtot.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS