Kettős vereséggel búcsúzott az EL-től a Videoton FC

2015. augusztus. 27., 16:01   |    

Kettős vereséggel búcsúzott az EL-től a Videoton FC

A Videoton 1-0-s vereséget szenvedett a három magyart is soraiban tudó Lech Poznantól az Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójában. Miután az első mérkőzést 3-0-ra elveszítette, kettős vereséggel búcsúzott.

A fehérvári együttesbe visszatért Feczesin Róbert, a korábbi center, Ivanovski a középpályás-sorba húzódott vissza. Noha egy csatárral állt fel a magyar bajnok, az első negyedórában fölénybe került, sőt éppen Feczesin révén, veszélyeztette a lengyelek kapuját. Az első 45 percben többet birtokolta a labdát a magyar csapat, de a fölénye a játékrész vége felé meddővé vált, sőt, a Lech is „éledezett”.

A második félidő csalódást hozott, a vendégek egy súlyos védelmi hiba után – Danilovics kapus és Luijckx nem értette meg egymást – az 57. percben Kedziora révén megszerezték a vezetést. A hátralévő bő félórában a Videotonnak nem volt esélye még az egyenlítésre sem, hiába próbálta meg Pető Tamás megbízott vezetőedző cserékkel frissíteni a csapatát. Pályára lépett Rudolf Gergely is, aki ezen a találkozón mutatkozott be a Videoton első csapatában. A Lech könnyedén nyert, edzője a nemzetközi futballban nem gyakori figyelmességet gyakorolva arra is ügyelt, hogy pályára küldje a kezdő csapatába nem jelölt két magyar játékosát, Holman Dávidot és Lovrencsics Gergőt. A Lech kettős győzelemmel jutott az Európa Liga főtáblájára, a Vidi kiesett.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Videoton FC-Lech Poznan (lengyel) 0-1 (0-0)
Sóstói Stadion, 2819 néző. Jv.: Stefan Johannesson (svéd)

Videoton FC: Danilovics - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Fejes - Luijckx (Simon Á., 57.), Trebotic - Koltai (Gyurcsó, 58.), Kovács, Ivanovski - Feczesin (Rudolf, 69.)
Lech Poznan: Buric - Kedziora, Kaminski, Kádár, Douglas - Tralka, Dudka - Formella, Hämäläinen (Holman, 72.), Pawlowski (Lovrencsics, 74,) - Thomalla (Kurbiel, 81.)

Gólszerző: Kedziora (57.)

Továbbjutott: a Lech Poznan, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.
[galleryRel id="98202|Videoton-Lech Poznan 0-1]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS