Végleges Bernd Storck kerete

2015. augusztus. 28., 16:38   |    

Végleges Bernd Storck kerete

A magyar válogatott megbízott szövetségi edzője 25 játékossal kezdi meg a közvetlen felkészülést a románok és az északírek elleni Eb-selejtezőkre.

Az Európa-bajnoki selejtező csoportjában jelenleg a harmadik helyen álló magyar válogatott szeptember 4-én, pénteken a csoportot vezető Romániát fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később Belfastban lép pályára, a második helyezett északírek ellen.

Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány múlt héten 33 labdarúgót jelölt a válogatott bő keretébe, melyet ma szűkített 25 fősre. Az utánpótláskorú játékosok közül három futballista, Botka Endre, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám maradt a végleges keretben, rajtuk kívül két olyan játékos kaphat szerepet a románok elleni hazai, valamint az északírek elleni idegenbeli selejtezőn, aki Dárdai Pálnál nem voltak kerettagok, és Bernd Storck 33-as bő keretében sem szerepelt még a nevük: Bosnjak Predrag, a Haladás bal oldali védője, illetve Bódi Ádám, a DVSC-Teva középpályása.

- Hetek óta kizárólag erre a mérkőzésre koncentrálunk a stábbal, és mivel magam is tisztában vagyok az elkövetkező tíz nap jelentőségével, a lehető legkörültekintőbben állítottuk össze a keretet - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A dolgunkat nehezítette, hogy hosszú nyári szünetet követően, a szezon elején játsszuk az év legfontosabb meccsét, miközben néhány játékosunk tavasz vége óta nem játszott tétmeccset, van, akinek egyelőre klubja sincs. Miután mindegyikükkel egyeztettem telefonon vagy személyesen, azt mondhatom, hogy ha egyéni edzéstervvel is, de folyamatosan készültek, és jó állapotban várják a válogatott mérkőzéseket. Azért, hogy ne a telki edzőtáborban kelljen azonos szintre hozni őket, akadt olyan játékos, akinek a válogatott stáb adott személyes edzéstervet, és volt olyan is, akinek a fizikai felkészültségéről személyesen győződtem meg. Bízom benne, hogy ezeknél a labdarúgóknál ellensúlyozni tudjuk a meccshiányt, és négy nap alatt formába tudjuk őket hozni. Van két olyan játékos is a keretben, akik a bővebb listán nem szerepeltek, az ő behívásukra azért volt szükség, mert akadtak labdarúgók, akikkel számoltam volna, de jelenleg sajnos nincsenek olyan formában, hogy jövő pénteken pályára léphessenek. Ezekre a posztokra kellett új megoldást keresnünk.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:

Király Gábor (Haladás)
Bogdán Ádám (Liverpool)
Dibusz Dénes (Ferencváros)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Juhász Roland (Videoton FC)
Vanczák Vilmos (Sion)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Leandro (Ferencváros)
Bosnjak Predrag (Haladás)

Középpályások:

Elek Ákos (Csangcsun Jataj)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Tőzsér Dániel
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kalmár Zsolt (RB Leipzig)

Támadók:

Stieber Zoltán (Hamburger SV)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Nikolics Nemanja (Legia Warsawa)
Szalai Ádám (Hoffenheim)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Németh Krisztián (Sporting Kansas City)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS