Sérülések is nehezítik a válogatott dolgát
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. szeptember. 03., 17:51
Sérülések is nehezítik a válogatott dolgát

Elek Ákos és Juhász Roland játéka kérdéses a pénteki, románok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Bernd Storck, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya csütörtökön délután megtartotta a pénteki Eb-selejtezőt megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A kapitány elmondta: szakmai szempontból nem volt könnyű az elmúlt néhány nap, a játékosok különböző edzettségi állapota miatt három csoportban kellett dolgozni, emellett sérülések is nehezítették a munkát, Elek Ákos és Juhász Roland sem teljesen egészséges, játékukról az utolsó edzést követően dönt a szakmai stáb.

- A nehézségek ellenére jó munkát végzett a keret, biztató dolgokat láttam az edzéseken, ezek alapján kijelenthető, hogy sikerült felkészülnünk a mérkőzésre, készen állunk a feladatra - így Bernd Storck. - Nagyon nehéz mérkőzés lesz, egy jó erőkből álló rivális ellen, és tudjuk ugyan, hogy az egész ország sikert vár a játékosoktól, de fontos, hogy ne vigye el a hév a csapatot, végig koncentráltan, fegyelmezetten játsszunk.

A román válogatott kapcsán a kapitány megjegyezte: nem véletlenül áll ellenfelünk a világranglista hetedik helyén, az eredményei bizonyítják, hogy jó csapat, amelyben elsősorban a gyors játékosok, mint Torje, Keserü vagy Sanmartean okozhatnak nehézséget pénteken. Bernd Storck újságírói kérdésre válaszolva elmondta: vannak még kérdőjelek a kezdőcsapatot illetően a fejében, de nem szeretné információkkal segíteni az ellenfelet.

Tőzsér Dániel, a válogatott középpályása a sajtótájékoztatón kiemelte: a csapat sportszerű buzdítást vár a szurkolóktól pénteken.

- Az egész országnál már csak mi, játékosok várjuk jobban a holnapi mérkőzést - kezdte nyilatkozatát Tőzsér. - Voltak nehézségeink a felkészülés során, de sikerült rendbe hozni a csapatot, bizakodva tekintünk a találkozó elé. Tudjuk, mit jelent ez a mérkőzés az országnak, és mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Arra kérjük a szurkolókat, hogy álljanak mellénk, de kizárólag a csapat buzdításával, hiszen mindenki tudja, milyen súlyos büntetésekkel sújthatják a válogatottat. Ne feledjük, ezután még van három mérkőzés, és az utolsó hazai találkozó is nagyon fontos lesz, amit nem szeretnénk zárt kapuk mögött lejátszani.

A románok szövetségi kapitánya, Anghel Iordanesu is megtartotta sajtótájékoztatóját, és hangsúlyozta: válogatottja jobb helyzetben van a mieinknél mind a selejtező tabelláján elfoglalt helyezést illetően, mind a FIFA világranglistáján, de a mérkőzés szempontjából nem meghatározó körülmény.

- Sok problémánk volt a keret összeállításánál, a külföldön és az otthon játszók formájával is akadtak gondok. A román csapatok szereplése idén hamar befejeződött a nemzetközi kupákban, ez nincs jó hatással a hangulatra, nagyobb a nyomás a válogatotton is. Vannak sérültjeink, Marica és Gardos nem lehet itt velünk, Pintilii pedig eltiltását tölti. Fontos mérkőzés előtt állunk, mindkét csapat szeretné megszerezni az első két hely valamelyikét, a magyarok annyiban előnyösebb helyzetben vannak, hogy saját közönségük előtt lépnek pályára - így a román kapitány.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...