Nagy csatában gólnélküli döntetlen a románok ellen

2015. szeptember. 04., 22:45   |    

Nagy csatában gólnélküli döntetlen a románok ellen

A magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen 0-0-ás döntetlent játszott Európa-bajnoki selejtezőn a románokkal.

Az Európa-bajnoki selejtező sorozat leginkább várt összecsapásán a magyar válogatott a világranglista hetedik helyén álló, a csoportunkat veretlenül vezető román csapatot fogadta a telt házas Groupama Arénában. Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány a 4-4-2-es taktika mellett tette le a voksát, és a legrutinosabb játékosokat jelölte a kezdőcsapatba. A kapuban Király Gábor állt, előtte a Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro összeállítású védelmi négyes szerepelt, Elek Ákos és Tőzsér Dániel kapott helyet a középpálya tengelyében, míg a támadó szekcióban Stieber Zoltán, Szalai Ádám, Nikolics Nemanja és a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs felelt a támadások befejezéséért.

Egyik csapat sem vállalta fel azt a kockázatot, hogy nekiessen ellenfelének, mindkét válogatott a biztonságra, a szervezett játékra fektette a fő hangsúlyt. Ennek megfelelően az első negyedórában nem alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, magyar részről Dzsudzsák Balázs jobb oldali szabadrúgása volt a legkecsegtetőbb lehetőség, de a csapatkapitány a kapu mellé csavart.

Király Gábor sem volt sokat munkában, a 21. percben kellett védenie egy távoli lövést. A 24. percben kényszerű cserét hajtott végre Bernd Storck, az elmúlt napokban a combjával bajlódó Juhász Roland egy rossz mozdulatnál meghúzódott, Guzmics Richárd állt be a helyére.

0904_HUNROU2|

A mérkőzés ezen periódusában a román válogatott játszott mezőnyfölényben, többet birtokolták a vendégek a labdát, és akcióikban is több volt a veszély, mint a szórványos magyar támadásokban - ez utóbbiakra elsősorban a hosszú indításokból kínálkozott volna esély, de a kapu közelébe kidolgozott akcióval nem tudtunk eljutni. A 31. percben jegyezhettük fel az első komolyabb lövésünket, egy gyors kontratámadás végén Nikolics emelt a balösszekötő helyéről a kapu mellé.

A 36. percben jött a meccs addigi legnagyobb helyzete, Szalai Ádám jó 22 méterről, a balösszekötő helyéről küldött meg egy életerős lövést, Tatarusanunak nagyot kellett vetődnie, hogy szögletre tudja ütni a labdát. Három perccel később Stieber is a 16-oson kívülről vállalkozott lövésre, de nem találta el jól a labdát. A félidő utolsó 10 perce teljesen kiegyenlített játékot hozott, szünetben nem lehetett megmondani, melyik csapat lesz képes a maga javára eldönteni a mérkőzést.

A második félidő első lehetősége a mieink előtt adódott, az 50. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után Guzmics fejelt kevéssel a kapu mellé, egy perccel később Stieber nem túl erős lövését védte magabiztosan Tatarusanu. A második félidőben mindkét csapat nagyobb erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a 60. percben a nagyszerű teljesítményt nyújtó Fiola mentett nagyot a 16-osunkon belül, két perccel később Guzmics tessékelte az oldalvonalon kívülre a balról érkező, és a gólvonal előtt elguruló labdát.

0904_HUNROU1|

A 69. percben óriási lehetőséghez jutottak a románok, pontosan középről, 17 méterről végezhettek el szabadrúgást, szerencsére Keserü a léc fölé csavart. Bernd Storck 20 perccel a vége előtt változtatott, Nikolics Nemanja helyét Németh Krisztián vette át, míg a románoknál Chipciu érkezett Popa helyére. Szó sem volt arról, hogy a vendégek megelégednének az egy ponttal, így végig nyílt, izgalmas, küzdelmes volt a mérkőzés. A 79. percben Torje 18 méteres lövése okozott némi riadalmat, Király azonban a helyén volt, vetődve kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. Az utolsó percekre is cseréltek egyet a csapatok, nálunk Priskin Tamás vette át Steiber Zoltán helyét, míg a vendégeknél Torjét váltotta Maxim. Végül a kétperces hosszabbítás végéig sem született gól, akárcsak Bukarestben, a Groupama Arénában is döntetlen született.

A csoport másik két mérkőzésén vendégsiker született, a finnek nyertek a görögök otthonában 1-0-ra, míg az északírek Feröeren győztek 3-1-re. Három fordulóval a selejtező sorozat vége előtt az északírek vezetik a tabellát 16 ponttal, a románoknak 15, a harmadik magyar válogatottnak 12 pontja van. A mieink hétfőn Belfastban, az északírek ellen lépnek pályára.

Magyarország-Románia 0-0
Magyarország: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland (Guzmics Richárd, 24.), Kádár Tamás, Leandro – Stieber Zoltán (Priskin Tamás, 88.), Tőzsér Dániel, Elek Ádám, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám, Nikolics Nemanja (Németh Krisztián, 70.)
Románia: Ciprian Tatarusanu – Paul Papp, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Razvan Rat – Andrei Prepelita, Ovidiu Hoban – Adrian Popa (Alexandriu Chipciu, 69.), Lucian Sanmartean (Constantin Budescu, 78.), Gabriel Torje (Alexandre Maxim, 88.) – Claudiu Keserü.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS