Új pályát kapott Záhony városa

2015. szeptember. 06., 20:54   |    

Új pályát kapott Záhony városa

Az MLSZ Országos Pályaépítési Programjának keretében az ország észak-keleti csücskében, Záhonyban épült fel egy modern, 44x64 méteres műfüves pálya.

A záhonyi sporttelepen, egy korábbi salakos pálya helyén felépült, villanyvilágítással felszerelt, minden igényt kielégítő műfüves pálya 66 millió forintos teljes költségéből a záhonyi önkormányzat közel 20 millió forintot állt, míg a többi részét TAO-támogatás tette ki. Az ünnepélyes pályaavatót pénteken tartották a város vezetői és több száz érdeklődő részvételével. Ünnepi beszédet mondott Kövesdi Péter alpolgármester, aki elmesélte a létesítmény megvalósításának körülményeit, és örömét fejezte ki, hogy Záhony új sportlétesítménnyel gazdagodott, amely fontos szerepet tölthet be a város sportéletében. A pálya nemcsak a helyi futballistáknak ad lehetőséget a sportolásra, hanem a közeli iskolák fiú- és lánycsapatai, a környéken élő sportbarátok számára is jó lehetőséget teremt a labdarúgásra.

A jelképes szalag átvágásnál Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, Helmeczi László polgármester és Kövesdi Péter alpolgármester segédkezett, majd Sipos Jenő rövid köszöntőjében elmondta: Nagy öröm, hogy Záhonyban is éltek a lehetőséggel, s kihasználva a TAO program lehetőségeit, egy modern sportpályával gazdagították a várost. "Bízom benne, hogy az új pálya egy fontos közösségi tér is lesz egyben, amely sok-sok rendezvénynek ad otthont a jövőben" – fogalmazott az MLSZ-szóvivő.

_BCJ7785

A műfüves pálya rögtön az átadót követően benépesült a helyi Általános és a Közlekedési Szakközépiskola tanulóival, majd az öregfiúk foglalták el a játékteret, egészen sötétedésig.

Az országos pályaépítési program keretében felépült pályák közül ez volt a 313. elkészült új játéktér, és a 14. hasonló méretű (44x64-es) pálya. Szeptember 3-ig 47 OPP-s pálya készült el ebben az évben, de az ősz folyamán több tucatnyi településen adnak út új játékteret, az idei év végére a pályaépítési programban felépült pályák száma meghaladja majd a 360-at, közülük 82 valósul meg az idei ütemben. A 2016-évi pályák felépítésére szeptember 7-én, hétfőn indul a pályázati lehetőség.

palya_stat_1|

palya_stat_2|

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS