Futsal: négygólos döntetlen Romániában

2015. szeptember. 15., 20:21   |    

Futsal: négygólos döntetlen Romániában

Futsalválogatottunk Eb-pótselejtező mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott Románia ellen Buzauban. A visszavágót szeptember 22-én rendezik Debrecenben.

A 2016-os szerbiai Eb-részvételért lejátszott playoff mérkőzésen közel telt ház fogadta a csapatokat a buzaui Romeo Lamandi Sportcsarnokban. A remek hangulatú találkozót nem kezdtük megilletődötten, de azonnal kiderült, hogy nem lesz könnyű dolgunk a románok ellen, hiszen egy stabil, technikás együttessel találtuk szembe magunkat. Az első percek komolyabb lehetőség nélkül teltek el, majd a mieink előtt adódott az első jelentősebb helyzet: a 3. percben Dávid Richárd szabadrúgása ment el fél méterrel a jobb alsó mellett. Inkább a románok domináltak az első játékrészben, több komoly lehetőséghez is jutottak, a 9. percben például Robert Lupu közeli lövését védte Tóth Gyula. A 15. percben kis híján megszerezte a vezetést ellenfelünk: egy pontrúgás után kipattant a labda, és Tóth Gyula nagy bravúrt bemutatva, visszanyúlva az utolsó pillanatban szerezte meg a játékszert a románok támadói elől. A félidő vége előtt még akadtak kisebb helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény nem változott, gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Nem kezdtük jól a második játékrészt, a románok az első két percben duplázni tudtak: először egy gyors kontrát követően, hat méterről, jobbról Ion Al-Ioani lőtt a hosszúba (1-0), majd Robert Matei is betalált (2-0). Nem tartott sokáig a románok öröme, ugyanis egy kavarodást követően Gál István öt méterről a hálóba kotorta a labdát (2-1). Ezt követően magukhoz tértek a mieink, és sikerült megszereznünk az egyenlítő gólt: a 25. percben Dróth Zoltán cselezte ki védőjét, majd tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). A folytatásban hősiesen védekezett válogatottunk, a hazai szurkolók biztatása mellett támadó román válogatott többet birtokolta a labdát, és veszélyesebb volt a kapu előtt. A 29. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Dávid Richárd a kapufát találta telibe. Nagy iramban folytatódott a mérkőzés, mindkét csapat agresszívan letámadott, de ismét a románok ragadták magukhoz az irányítást. A hajrában nagy nyomás helyeződött a magyar védelemre, de, többek között Tóth Gyula védéseinek köszönhetően, semlegesítettük a román támadásokat, végül maradt a döntetlen, a magyar csapat jó pozícióból várhatja a jövő keddi, debreceni visszavágót.



Sito Rivera, szövetségi edző elégedett volt a látottakkal, szerinte a debreceni visszavágón komoly esély kínálkozik az Eb-kvalifikációra.

- Úgy érzem, hogy jó eredményt értünk el, a játékosaim végig rendkívül motiváltan játszottak. Az első félidőben főként védekezésre kényszerültünk, aztán a második játékrészben hamar kaptunk két gólt. Ezt követően sikerült visszahoznunk a mérkőzést, két perc alatt egyenlítettünk, de Tóth Gyula remek védései és a csapat stabil védekezése is kellett az eredményhez. Egy tapasztaltabb, erős román csapattal mérkőztünk meg, örülök, hogy az idegenbeli két gólnak köszönhetően jó pozícióból várhatjuk a visszavágót. – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Eb-pótselejtező 1. mérkőzés
Románia-Magyarország 2-2 (0-0)
Magyarország: Tóth Gyula – Komáromi Péter, Németh Péter, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Tihanyi Csaba, Klacsák Bence, Trencsényi János, Vas Ádám, Gál István, Dávid Richárd, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Hosszú Ádám
Gólszerző: Al-Ioani a 21., Matei a 22., ill. Gál a 23., Dróth a 24. percben

[galleryRel id="99827|Románia-Magyarország 2-2]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS