Női U19: Szoros meccsen vereség a németektől

2015. szeptember. 15., 19:12   |    

Női U19: Szoros meccsen vereség a németektől

Női U19-es válogatottunk megszorongatta a csoport favoritját a szombathelyi Európa-bajnoki selejtezőn, de a vendégek 2-0-ra megnyerték a találkozót.

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, a német válogatott irányította a találkozót a hazai rendezésű minitorna első játéknapján, de a mieink szervezett védekezése nem ízlett a vendégeknek, akik hiába támadtak nagy erőkkel, az első félidőben nem találtak fogást a védelmünkön, amikor mégis, akkor Schildkraut Fruzsina volt a helyén. A szünetben mégis a németek örülhettek a 0-0-ás eredménynek, mert az első félidő legnagyobb helyzetét a magyar válogatott hagyta ki - a 45. percben Kaján Zsanett lőtt kapufát.

A második játékrészben is a németek kezdeményeztek, és a 61. percben góllá érett fölényük, Sanders vette be a végig nagyszerűen védő Schildkraut kapuját. A 77. percben ismét közel jártunk a gólszerzéshez, de Kaján próbálkozását védte a német kapus. A 83. percben eldőlt a meccs, Sanders megszerezte a második vendég találatot, és ezzel a német válogatott 2-0-ra nyerni tudott.

A csoport második mérkőzésén Szerbia 2-0-ra legyőzte a kazah válogatottat. A mieink csütörtökön 16.00 órától a szerb válogatott ellen lépnek pályára Szombathelyen.

- Az előre eltervezett taktikánk jól működött, a németek nem tudták érvényesíteni saját erősségeiket, és a fegyelmezett játékunknak köszönhetően végig szoros meccset tudtunk játszani egy nagyszerű képességű rivális ellen - mondta a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy közel jártuk a döntetlen eléréséhez. Óriási energiákat mozgósítottunk a pontszerzés érdekében, és ha ez végül nem is jött össze, mentálisan nagy erőt adhat a játékosoknak, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a németeknek. A mutatott jó teljesítmény azonban csak akkor ér valamit, ha a szerbek ellen hasonló játékot mutatunk, de emellett lényeges eredményesebb lesz a futballunk.

Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina - Bokor Adrienn (Turányi Lilla, 78.), Vicai Katalin, Németh Hanna, Szabó Dorottya - Nagypál Fatima - Krascsenics Petra (Kocsán Petra, 65.), Gruber Brigitta, Farádi-Szabó Edina (Csányi Diána, 65.), Gelb Mónika - Kaján Zsanett


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS