Női U19: 5-0-ás sikerrel jutott tovább a válogatott

2015. szeptember. 20., 17:57   |    

Női U19: 5-0-ás sikerrel jutott tovább a válogatott

Turtóczki Sándor együttese fölényes győzelemmel zárta a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornát, és a második helyen továbbjutott a tavaszi elitkörbe.

A németektől elszenvedett 2-0-ás vereség után a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte a szerbeket, így az utolsó játéknapon, a pont nélküli kazahok ellen akár egy pont is elég lehetett volna a továbbjutáshoz. Válogatottunk azonban nem bízta a véletlenre a sikert, és a büki találkozón végig óriási fölényben játszva, magabiztos győzelemmel zárta a viadalt.

Az első félidőről mindent elárul a kapura lövések száma: míg mi 14 alkalommal vettük célba a kazah kaput, és nyolcszor el is találtuk, addig a kazahok részéről egyetlen próbálkozást jegyezhettünk csak fel. A kapura tartó lövéseink közül négyszer nem tudott hárítani a vendégek kapusa: az első két mérkőzésen csak helyzetekig jutó Kaján Zsanett szerzett vezetést a 16. percben, majd a 35. percben megduplázta az előnyünket, a félidő hajrájában Szakonyi Emese és Gelb Mónika is feliratkozott a gólszerzők közé, így 4-0-ás vezetésünknél kezdődött a szünet.

A második félidőben is jelentős fölényben játszott a magyar válogatott, de a biztos vezetés tudatában a koncentráció támadásban valamelyest visszaesett, így a helyzeteink nagyobb részéből nem született gól. A 73. percben Turányi Lilla megszerezte az ötödik gólunkat is, ezzel alakult ki az 5-0-ás végeredmény.

A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a németek 6-1-re legyőzték Szerbiát, és ezzel hibátlanul zárták a csoportkört, míg a mieink hat ponttal a második helyen végeztek, és ugyancsak továbbjutottak a tavaszi elitkörbe.

- Az első félidő elején adódtak nehézségeink, az első helyzeteinkből még nem tudtunk gólt szerezni, és ez egy kicsit fokozta az idegességet, kapkodóvá tette a lányokat - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak. - A vezető gól után azonban megnyugodtunk, és végül kijött a két csapat közti különbség, ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk. Örömteli, hogy olyan csapatunk van, amellyel egy tudatosan megtervezett tornát tudtunk sikerrel lejátszani, ez teljes mértékben a lányokat dicséri, hiszen végig tudatosan, fegyelmezetten futballozva valósították meg, amit elterveztünk, le a kalappal előttük!

Magyarország-Kazahsztán 5-0 (4-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina - Kun Barbara, Turányi Lilla, Németh Hanna, Szabó Dorottya - Csányi Diána (Vicai Katalin, 71.), Gruber Brigitta - Szakonyi Emese (Krascsenics Petra, 75.), Kocsán Petra, Gelb Mónika (Magyarics Zoé, 86.) - Kaján Zsanett
Gólszerzők: Kaján 16., 35. Szakonyi 40., Gelb 44., Turányi 73.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS