U19: vereség a második játéknapon

2015. szeptember. 20., 16:28   |    

U19: vereség a második játéknapon

U19-es válogatottunk 3-0-ra kikapott Montenegrótól a horvátországi Eb-selejtező minitorna második játéknapján.

A magyar válogatott az első játéknapon magabiztos, 4-0-ás sikert aratott a kazahok ellen, míg vasárnapi ellenfele, Montenegró 3-1-re kikapott a házigazda horvátoktól. A mieink számára egy esetleges győzelem biztos továbbjutást jelentett volna, a vereség ugyanakkor Montenegrót hozhatta közel a második hely megszerzéséhez.

A találkozó első tíz percében nagy fölényben játszottunk, háromszor is közel jártunk a gólszerzéshez, de kétszer az ellenfél kapusa védett, egy alkalommal a támadók hibáztak kecsegtető helyzetben. A folytatásban összekapták magukat a montenegróiak, kiegyenlítetté vált a játék. Feltűnő volt, hogy a mieink sok bosszantó pontatlanságot követtek el, miközben az ellenfél végig fegyelmezett, pontos futballt mutatott be. A félidő hosszabbításában a montenegróiak egy szabadrúgást követően Camaj révén megszerezték a vezetést, így Sören Osterland szövetségi edzőnek a szünetben lépnie kellett, Bíró Bence és Pávkovics Bence beállításával tette támadóbb szelleművé a csapatot.

A szerkezeti átalakítás nem vált be, a vezetés tudatában magabiztosan, szervezetten játszó montenegróiak jól tartották az eredményt, és gyors támadóiknak köszönhetően többször tudtak veszélyeztetni, mint a magyar válogatott. A hajrában további rizikót kellett vállalnunk az egyenlítés érdekében, ám a kockáztatás visszafelé sült el, a 83. percben Banović, a 88. percben Perović is eredményes volt egy-egy kontra végén, utóbbi állította be a 3-0-ás végeredményt. A súlyos vereséggel a magyar válogatott esélyei drasztikusan lecsökkentek a továbbjutásra, az erőviszonyokat figyelembe véve, minden bizonnyal csak abban az esetben szerezhetjük meg a második helyet, ha nagy különbségű, legalább háromgólos győzelmet aratunk szerdán a horvátok ellen.

- Jól kezdtünk, de az első tíz perc után megváltozott a játék képe, nem tudtunk dominálni, és a félidő végén egy nagy hibából gólt kaptunk - mondta a mérkőzés után Sören Osterland az mlsz.hu-nak. - A második félidőben nem sikerült gyors góllal válaszolnunk, és azt éreztem, hogy a játékosok nem hitték el, hogy képesek legyőzni az ellenfelet, ami alaposan visszavetette a csapatot. A futballban semmi sem lehetetlen, van két napunk arra, hogy felkészüljünk a horvátok ellen, és megpróbáljunk élni az utolsó esélyünkkel. Ehhez arra lenne szükség, hogy a játékosok nyomás alatt is ugyanazt a teljesítményt tudják nyújtani, amit egy-egy felkészülési mérkőzésen korábban már sikerült.

Montenegró-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát (Pávkovics Bence, 46.), Szalai Attila, Czingráber Máté, Fodor Ákos - Haris Attila, Rózsahegyi Dominik (Bíró Bence, 70.) - Korozmán Kevin, Petró Balázs, Szatmári István (Szabó Bence, 46.) - Boros Gábor


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS