Női U17: Szlovénia ellen készülünk az Eb-selejtezőkre

2015. szeptember. 21., 19:43   |    

Női U17: Szlovénia ellen készülünk az Eb-selejtezőkre

Női U17-es válogatottunk két mérkőzést játszik a héten Szlovénia korosztályos csapata ellen. Ez a két meccs a válogatott felkészülésének utolsó állomása az októberi Eb-selejtezők előtt.

Schumi Dorottya szövetségi edző együttese előbb kedden Szepetneken látja vendégül a szlovén válogatottat, majd csütörtök délután Hotizában újra megmérkőznek a csapatok. Szlovéniát az elmúlt években többször legyőztük ebben a korosztályban, de nem szabad elfelejteni, hogy azóta az 1998-as születésű játékosok már az U19-es csapatot erősítik.

Október elején Szombathelyen és Bükön lép pályára korosztályos válogatottunk az UEFA Női U17-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjában, ellenfeleink Dánia, Izrael és Wales csapatai lesznek. A továbbjutás nem lesz egyszerű, hiszen Dánia egyértelműen kiemelkedik a csoportból, Wales pedig hozzánk hasonló játékerőt képvisel, de kellemetlen, északi erőfutballt játszik. A felkészülés utolsó mérkőzésein Szlovénia ellen is hasonló stílusú futballra számít ellenfelünktől Schumi Dorottya.

- Egyáltalán nem egyszerű a dolgunk Dánia, Izrael és Wales ellen, de megpróbálunk mindent megtenni a továbbjutásért - mondta a csoportellenfeleinkről Schumi Dorottya. - A tavalyi korosztály továbblépett az első körből, de közvetlenül a generációváltások után kevés az idő ahhoz, hogy összeérje a csapat játéka, ez a közös munka során fokozatosan alakul ki. A csoportunkra visszatérve Dánia egyértelműen a legnagyobb esélyes, abból a szempontból szerencsés a sorsolásunk, hogy velük játszunk utoljára, és a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos Wales meccsel kezdünk, míg Izrael várhatóan valamivel alacsonyabb játékerőt képvisel. Összességében a továbbjutásra hajtunk, de tisztában vagyunk vele, hogy ezt nem lesz könnyű elérni, hiszen nincsenek gyenge csapatok a csoportban. Szlovénia azért is lesz jó felkészülés, mert hasonló erőfutballra számítok tőlük, mint a walesiek ellen októberben. E tekintetben a múlt hónapban, az észak-ír válogatott ellen játszott mérkőzéseink is jó tapasztalatot nyújtottak.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (MTK Hungária)
Barti Luca (Kóka)

Védők:

Pilán Tímea (Gyula)
Anda Letícia (MTK Hungária)
Csigi Eszter (FTC)
Fülöp Adél (FTC)
Horváth Viktória (Viktória)
Kovács Laura (Győr)

Középpályások:

Csanálosi Anada (Gyula)
Zágonyi Barbara (Kóka)
Ács Krisztina (Kóka)
Csiki Anna (Kóka)
Vári Viktória (Kóka)
Récsei Kata (FTC)
Antal Anita (DHF)
Oláh Adrienn (MTK Hungária)

Támadók:

Králik Fanni (Kóka)
Dorner Dóra (MTK Hungária)

Magyarország-Szlovénia
2015. szeptember 22. 18.00
Szepetnek

Szlovénia-Magyarország
2015. szeptember 24. 15.00
Hotiza

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS