Erőnléti edzőképző tanfolyam indul

2015. szeptember. 22., 13:13   |    

Erőnléti edzőképző tanfolyam indul

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központja erőnléti edzőképző tanfolyamot indít.

A modern labdarúgásban a játékosok teljesítményében a taktikai, technikai felkészítésen túl egyre nagyobb szerepet kap a labdarúgók kondicionálása is. A tökéletes erőnléti állapot minőségi alapot szolgáltat a magas szintű teljesítmény eléréséhez. Ehhez munkához sokoldalú specialistákra van szükség, akik az edzői stábok aktív szereplőiként segítik a vezetőedző napi munkáját. A megnövekedett kihívások olyan szakembereket igényelnek, akik naprakészek a legújabb felkészítési trendeket, tesztelési eljárásokat, és módszereket illetően.

Mindezek miatt indította el tavaly a magyar labdarúgás fejlesztése érdekében a Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központja az erőnléti edzőképzést, amelynek első csoportja 25 fővel, a nyáron sikeres vizsgát tett. A második kurzust a Szövetség most hirdeti meg.

A képzés célja, hogy néhány éven belül minden első és másodosztályú klub, valamint az utánpótlás akadémiák rendelkezzenek ilyen végzettségű szakemberekkel. A tervek szerint ezen sportszervezetek számára a 2017-2018-as labdarúgó idénytől az MLSZ a klublicenc érvényességéhez, megújításához, és az említett szinteken történő munkavégzéshez kizárólag ezt a saját szervezésű labdarúgó erőnléti edzői képesítést fogja csak elfogadni.

Jelentkezés feltételeiről további információ a http://felnottkepzes.mlsz.hu oldaln vagy Bánhegyi Károlynál (+36 30-774 25 64 telefonszámon) kapható.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS