UEFA Futsal Cup: elitkörbe jutott az ETO

2015. október. 02., 21:22   |    

UEFA Futsal Cup: elitkörbe jutott az ETO

Az UEFA Futsal Cup győri csoportkörének utolsó fordulójában a Rába ETO 5-1-re legyőzte az angol bajnok Baku Unitedet, így csoportmásodikként, története során negyedik alkalommal, kvalifikálta magát az elitkörbe.

A main round utolsó fordulója előtt a fehérorosz Lidselmash két győzelmével vezette a csoportot, míg a minitorna házigazdájaként szereplő Rába ETO három ponttal a második, a horvát bajnok Nacional Zagreb szintén három ponttal - rosszabb gólkülönbséggel - a harmadik helyet foglalta el. A győriek utolsó ellenfele, az angol Baku United szerzett pont nélkül, sereghajtóként várta a zárófordulót. A pénteki játéknap első mérkőzésén a Lidselmash 1-0-ra legyőzte a horvát bajnok Nacional Zagrebet - ezzel csoportelsőként bejutott az elitkörbe -, így a magyar bajnoknak a Baku United ellen már egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutást érő második hely megszerzéséhez.

A csoport házigazdájaként szereplő Győr kezdett jobban a mérkőzésen, és a 3. perc végén megszerezte a vezetést: Dróth Zoltán szerzett labdát, majd megindult az angolok térfelén, középre adott, Juanra pedig jó ütemben érkezett, és hat méterről a hálóba lőtt (1-0). Az ETO nem vett vissza a lendületéből, a 7. percben Alex továbbított a bal oldalon felfutó Michal Seidler elé, a cseh légiós pedig hat méterről a hosszú felső sarokba lőtt (2-0). A folytatásban a Rába-partiak próbálkoztak többször, de további gól nem született, kétgólos győri előnnyel mentek a szünetre a csapatok.

Frissen kezdték a második játékrészt győriek, egy perc elteltével jobb oldalról, hat méterről Michal Seidler megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját (3-0). Az angolok öt a négy ellen próbálkoztak, és a 32. percben sikerült megszerezniük a becsületgólt: Diogo Da Silva bal oldalról, négy méterről Matkovics Gábor kapujába lőtt (3-1). Ezt követően a Baku vette át az irányítást, a 33. percben Noe Pardo távoli lövését védte nagy bravúrral Matkovics Gábor. Kitámadott az angol csapat, a 35. percben egy labdavesztést követően a vészkapusuk már nem ért vissza, Juanra pedig húsz méterről az üres kapuba ívelt (4-1). A 36. percben végleg eldöntötte a mérkőzést a Győr: egy gyors kontrát követően Gabriel Rick tálalt Alex elé, aki elvitte a kapus mellett a labdát, és tíz méterről a hálóba lőtt (5-1). A mérkőzés hátralévő részében a Rába-partiak domináltak, de további gól nem született. A Rába ETO hat ponttal végzett csoportjában, a horvát és az angol bajnokot maga mögé utasítva, története során negyedszerre jutott a Futsal Cup elitkörébe.

- Ma a játékosaim mindent megtettek a győzelemért, kiszolgálták a közönséget, dicséretet érdemelnek. A torna előtt kielemeztük a csapatokat, és nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. A fehérorosz Lidselmash volt a csoport legerősebb tagja, ellenük nem sikerült nyernünk, de tisztességesen helytálltunk. A horvát bajnok ellen nehéz dolgunk volt, de sikerült három pontot szereznünk, míg a Baku United ellen kötelező győzelmet arattunk. Úgy érzem, hogy jó reklám volt a szereplésünk az egész magyar futsalnak - mondta Jordi Illa Solé, a Rába ETO vezetőedzője.

Rába ETO-Baku United 5-1 (2-0)
Rába ETO: Matkovics Gábor - Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Juanra
Cserék: Alasztics Marcell, Tóth Gyula, Gabriel Rick, Fouad Amrani, Alex, Fumasa, Sáhó Kristóf, Tomáš Drahovský, Michal Seidler
Gólszerzők: Dróth Zoltán 3., Michal Seidler 7., 21., Juanra 35., Alex 36., illetve Diogo Da Silva 32.

Az elitkör csoportbeosztását október 14-én sorsolják ki Nyonban, a mérkőzésekre pedig november 10 és 15 között kerül sor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS