U16: Jó játék és győzelem Dániában

2015. október. 06., 22:34   |    

U16: Jó játék és győzelem Dániában

U16-os válogatottunk kedden 2-0-ra legyőzte Dániában a házigazdák korosztályos együttesét.

A jövő őszi Európa-bajnoki selejtező tornára való felkészülés egyik első idénybeli állomásaként U16-os válogatottunk hétfőn Dániába utazott, ahol kedden este a házigazdák korosztályos együttesével mérkőzött meg. Belvon Attila csapata telt ház, mintegy 2000 néző előtt lépett pályára Skive városában, és már a találkozó legelején rendkívül magabiztos, határozott játékkal rukkolt elő. Labdaszerzésekből sokszor kerültünk a dán kapu elé, és a helyzeteinkből egyet sikerült is kihasználni, a 26. percben Szerető Krisztofer kapott jó indítást a jobb oldalon, centerezése után Schön Szabolcs átvette a labdát, majd 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A gól után is a magyar válogatott dominált, és a második félidő 8. percében sikerült megduplázni az előnyünket, egy középpályás labdaszerzés után Szoboszlai Dominik tette ki a labdát a bal oldalra Horváth Olivérnak, aki a 16-os csücskétől, szép mozdulattal a kapus fölött a hosszú sarokba ívelt (0-2). A mérkőzés utolsó 20 percére a folyamatos cseréknek köszönhetően minden mezőnyjátékos szerepet kapott, s bár ebben a periódusban már a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, az eredményen nem tudtak változtatni, megérdemelt győzelemmel zártuk a találkozót.

- Nemcsak az eredménnyel, hanem a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok, igazi csapatként küzdöttek ma a srácok - mondta a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző. - Labdaszerzések után gyorsan, tetszetősen mentünk át támadásba, működtek az együtt mozgások, emellett minden csapatrészben voltak jó egyéni teljesítmények. A második félidőben folyamatosan cseréltük a játékosokat, ekkor már becsúszott néhány kisebb baki, és az ellenfélnek is akadt egy-egy lehetősége, de továbbra is megvoltak a megindulások, a kapu elé érkezések, a minőségi befejezések. A találkozó nagyobb részében dominálni tudtunk, és megérdemelten nyertük meg a jó hangulatú találkozót, bízom benne, hogy a csütörtöki mérkőzésen is hasonló mentalitásban és eredményességgel tudunk majd futballozni.

Dánia-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Laky László (Oroszi István, 46.) - Babinszky Bence (Tóth Ákos, 46.), Horváth Csanád (Opavszky Balázs, 52.), Bolla Gergő (Fekete Márk, 62.), Zeke Márió (Győri Olivér, 52.) - Kovács Krisztián (Szoboszlai Dominik, 46.), Lipóth András (Csonka András, 46.) - Schön Szabolcs (Lefler Benjamin, 62.), Bencze Márk (Tóth Zoltán, 46.), Horváth Olivér (Winkler András, 52.) - Szerető Krisztofer (Kiss Tamás, 52.)
G.: Schön a 26., Horváth O. a 48. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS