U16: másodszor is legyőztük a dánokat

2015. október. 08., 20:04   |    

U16: másodszor is legyőztük a dánokat

U16-os válogatottunk teljes sikerrel zárta dániai túráját, a keddi 2-0-ás győzelmet követően csütörtökön 3-1-re múlta felül a házigazdák korosztályos csapatát.

Belvon Attila együttese kedden bátor, határozott játékkal múlta felül a dánokat a két csapat első felkészülési mérkőzésén, majd a csütörtöki visszavágón azt is bebizonyította, hogy nem egy véletlenül "kiszaladt" siker volt a keddi. A csütörtöki meccs annyiból nehezebb volt, hogy az esőzések miatt nagyon mély talajú pálya várta a csapatokat, és a délelőtti kezdési időpont is szokatlan lehetett a futballistáknak. Az összecsapás kiegyenlítettebb játékot hozott, mint a keddi, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, végül a magyar válogatott, elsősorban a hatékony helyzetkihasználásának köszönhetően, két góllal megnyerte az összecsapást.

A mieink a 31. percben szereztek vezetést, a Kovács Krisztián ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntető Bencze Márk értékesítette. A félidő végén egy rögzített helyzet utáni fejesből kiegyenlített a dán válogatott, de a fordulást követően két gyors góllal válaszoltunk: Bencze Márk és Szoboszlai Dominik jegyzett egy-egy asszisztot, előbb Horváth Olivért, majd Szerető Krisztofert szolgálták ki egy-egy mélységi passzal, a két csatár pedig remek megoldással fejezte be az akciót. A dánok nem adták fel, a folytatásban elsősorban pontrúgásokból veszélyeztettek, de nem tudták szorossá tenni a találkozót, 3-1-es magyar győzelemmel ért véget a mérkőzés.

- Kérdés volt, hogy a korai kezdéshez és a mély talajhoz melyik csapat tud könnyebben alkalmazkodni, és nagyon jól eső érzés, hogy mi voltunk azok, akik függetleníteni tudtuk magunkat a körülményektől - mondta Belvon Attila a találkozó után. - A labdaszerzések utáni gyors ellentámadások utáni sikeres befejezések döntőnek bizonyultak, így annak ellenére is győzni tudtunk, hogy a helyzetek számában ezúttal nem múltuk felül a dánokat. A játékosok az elvárt alapfeladatokat kezdik elsajátítani, és bár még becsúsztak hibák a védekezésben, ezeket lelkesedéssel, akarattal ki tudta javítani a csapat. Természetesen várnak még ránk feladatok, a későbbiekben tudatosabbá kell tennünk a védekezés egyes elemeit, és a támadásban is jobban ki kell használnunk a kreatív, gyors játékosaink erősségeit.

Dánia-Magyarország 1-3 (1-1)
Magyarország: Laky László (Kovács Péter, 41.) - Tóth Ákos (Fekete Márk, 41.), Horváth Csanád, Bolla Gergő, Zeke Márió (Győri Olivér, 52.) - Kovács Krisztián (Lefler Benjamin, 60.), Csonka András (Lipóth András, 41.) - Schön Szabolcs (Szoboszlai Dominik, 41.), Bencze Márk (Tóth Zoltán, 52.), Horváth Olivér (Babinszky Bence, 60.) - Szerető Krisztofer (Kiss Tamás, 52.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS