Női U17: az elitkör a cél
U17 női   |   Archívum   |   2015. október. 09., 09:20
Női U17: az elitkör a cél

Szombaton Wales ellen kezdi meg női U17-es válogatottunk az Eb-csoportkör küzdelmeit.

Nincs könnyű helyzetben Schumi Dorottya szövetségi edző, hiszen csapatának az elitkört érő első két hely eléréséért Wales mellett Izrael és Dánia fiataljaival kell versenyt futnia. Az előzetes várakozások szerint Dánia kiemelkedik a csoportból, míg Izrael verhető ellenfélnek tűnik, de a papírforma könnyen felborulhat.

A négy ország közül egyértelműen Dánia rendelkezik a legerősebb női futballal, amit a FIFA női világranglistán elfoglalt 14. helyük is jól jelez. Magyarország és Wales nagyjából egy szintet képvisel (FIFA helyezések: Wales 36, Magyarország 40), de az is igaz, hogy Wales várhatóan kellemetlen erőfutballt fog játszani, így nagy küzdelemre számíthatunk a csoport második helyéért. Az izraeli női futballt a FIFA az 57. helyre sorolja: természetesen ez nem akkora különbség, hogy le lehessen becsülni az izraeli csapatot.

A magyar válogatott felkészülését is ellenfeleink játékstílusa határozta meg: előbb augusztus végén egy edzőtáborozáson vettek részt a lányok Észak-Írországban, ahol két meccsen is összemérték erejüket a házigazdákkal. Az első összecsapáson hátrányból felállva sikerült 2-1-re legyőzni vendéglátóinkat, míg a visszavágón 2-0-ra nyertek az észak-írek. Szeptemberben a hasonlóan erőfutballt játszó Szlovéniával játszott korosztályos csapatunk, de mind a két meccset elveszítettük (itthon 1-0-ra, Szlovéniában 2-0-ra). Bár a felkészüléssel tehát nem lehet maradéktalanul elégedett, mégis bizakodó Schumi Dorottya szövetségi edző:

- Egyáltalán nem egyszerű a dolgunk Dánia, Izrael és Wales ellen, de megpróbálunk mindent megtenni a továbbjutásért. Dánia egyértelműen a legnagyobb esélyes, abból a szempontból szerencsés a sorsolásunk, hogy velük játszunk utoljára, és a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos Wales meccsel kezdünk, míg Izrael várhatóan valamivel alacsonyabb játékerőt képvisel. Összességében a továbbjutásra hajtunk, de tisztában vagyunk vele, hogy ezt nem lesz könnyű elérni, hiszen nincsenek gyenge csapatok a csoportban.

Sikeres selejtezőkör esetén csapatunk a tavaszi elitkörbe jut. Az elitkörbe jutott csapatokhoz csatlakoznak a selejtezőkörben kiemelt országok válogatottjai, és a 24 csapat 6 csoportba sorsolva küzd meg a sorozat döntőjén való részvételért. A hét legjobb válogatott csatlakozik a házigazda Fehéroroszország mellé a 2016 májusában rendezendő Női U17 Európa-bajnokságra. Ott két csoportban zajlanak a mérkőzések, és a torna első három helyezettje automatikusan részvételi jogot szerez az októberi, jordániai Női U17-es vébére.

A válogatottak a büki futballpályán, illetve a szombathelyi Király sportcentrumban játsszák a mérkőzéseiket, minden meccsnapon délután 3 órától.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Barti Luca (Kóka)
Varga Luca (MTK Hungária)

Védők:

Anda Letícia (MTK Hungária)
Csigi Eszter (FTC)
Fél Patríci (Győr)
Fél Alexandra (Győr)
Horváth Viktória (Viktória)
Kovács Laura (Győr)
Pilán Tímea (Gyula)

Középpályások:

Csanálosi Anada (Gyula)
Csiki Anna (Kóka)
Papp Adél (MTK Hungária)
Pulins Brigitta (Woodbridge Strikers)
Vári Viktória (Kóka)
Zágonyi Barbara (Kóka)

Támadók:

Kis Stella (Kóka)
Králik Fanni (Kóka)
Oláh Adrienn (MTK Hungária)

Program:

2015. október 10. 15.00
Dánia-Izrael – Király Sportcentrum (Szombathely)
Magyarország-Wales – Bük

2015. október 12. 15.00
Dánia-Wales – Király Sportcentrum (Szombathely)
Izrael - Magyarország – Bük

2015. október 15. 15.00
Magyarország – Dánia – Király Sportcentrum (Szombathely)
Wales – Izrael – Bük

A belépés minden mérkőzésre díjtalan.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.