Vad II István „A Futball Otthonában” bíráskodhat

2015. október. 09., 11:40   |    

Vad II István „A Futball Otthonában” bíráskodhat

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők október 9-i játéknapján is közreműködik magyar játékvezetői hatos.

Csütörtökön Kassai Viktor vezette a Skócia-Lengyelország mérkőzést (2-2), pénteken pedig Vad II István bizonyíthat úgyszintén az Egyesült Királyságban. A Háromoroszlánosok toronymagasan, száz százalékos mérleggel, nyolc győzelemmel és 26-3-as gólkülönbséggel állnak az élen. A legutóbbi hat hazai mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték.

Az észtek akár még a harmadik helyre is odaérhetnek. Jelenleg a negyedik pozíciót foglalják el 10 ponttal a 12 egységgel bíró szlovének mögött. Szívósságukra jellemző, hogy a nyolc találkozón mindössze hat gólt kaptak, igaz, csupán négyet szereztek. Egy éve Tallinnban Wayne Rooney góljával 1-0-ra nyertek az angolok, ám a csapatkapitány ezúttal nem léphet pályára sérülés miatt. A nemzeti együttes gólrekordere – 107 fellépésén 50-szer volt eredményes – lemarad a szokás szerint a következő találkozóról.

Az eredeti Wembley Stadiont 1923-ban a FA Kupa döntőjével nyitották meg, amikor 126 046 néző előtt a Bolton Wanderers 2-0-ra győzött a West Ham United ellen. Ebben a létesítményben aratta világraszóló 6-3-as győzelmét az Aranycsapatunk. Miután az eredeti szerkezetet ledózerolták, 2007-ben adták át „A Futball Otthonát”, mely a 90 ezres ülőhelyével a második legnagyobb kapacitású aréna a kontinensen, és ez a világ legnagyobb tetővel borított stadionja.

A labdarúgás katedrálisában október 9-én 20.45-kor Vad II István sípszavára indul útjára a labda. Albert István és Viszokai László lesznek FIFA-játékvezetőnk asszisztensei, alapvonali játékvezetőként Andó-Szabó Sándor és Erdős József segítenek neki, míg tartalék-játékvezetőként az angol és az észt kispad között dr. Varga Zsolt látja majd el a rá háruló feladatokat.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS